E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32484
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Mototrases atrašanās vieta

J
jautā:
21. aprīlī, 2024
Gita

Labdien! Vai ir pieļaujama mototrases atrašanās un darbība apdzīvotā vietā, tiešā māju tuvumā? Tā darbojas pat brīvdienās, dažkārt ilgāk kā līdz plkst. 21.00. Vēršanās pašvaldībā, kas mototrases darbību atļāvusi, ir bez rezultāta. Vasarā tas rada ne tikai troksni, bet arī milzīgus putekļus, kas iekļūst telpās pat caur aizvērtiem logiem. 

A
atbild:
09. maijā, 2024

Ministru kabineta noteikumu Nr. 16 “Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība” 15.¹ punktā noteikts, ka sporta bāzu reģistrā reģistrētās atklātajās autosporta un motosporta bāzēs, kurās iespējams nodrošināt treniņu procesu un sacensības autosporta un motosporta veidos un kuras izvietotas apdzīvotā vietā (pilsētā vai ciemā) (turpmāk – mototrases), ievēro šo noteikumu 2. pielikuma 2. punktā noteiktos vides trokšņa robežlielumus. Savukārt 15.4 punkts noteic, ka 30 dienas pirms plānotajām sacensībām mototrases īpašnieks vai valdītājs iesniedz pašvaldībā par tām informāciju, kā arī ievieto minēto informāciju savā mājaslapā internetā. Ja nepieciešams veikt izmaiņas plānotajā sacensību grafikā, mototrases īpašnieks vai valdītājs par to informē pašvaldību 10 dienas pirms sacensībām. 

Satversmes 115. pants noteic, ka valsts aizsargā ikviena tiesības dzīvot labvēlīgā vidē, sniedzot ziņas par vides stāvokli un rūpējoties par tās saglabāšanu un uzlabošanu. 

Ja jūsu rīcībā ir dokuments, kas apliecina pašvaldības nostāju konkrētajā situācijā – jums nelabvēlīgs administratīvais akts (atteikums rīcībai) –, jums ir tiesības to pārsūdzēt administratīvajā tiesā. Pašvaldības administrācijas izdotos administratīvos aktus var apstrīdēt pašvaldībā. 

Tāpat jums ir tiesības iesniegt sūdzību Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 110 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas