E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32550
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Trūkumi saistību dzēšanas plānā

J
jautā:
03. maijā, 2024
Zane

Labdien! Pieteicu maksātnespējas lietu. Tā tika nodota tiesai maksājumu grafika apstiprināšanai. Tika saņemta pavēste par ierašanos tiesā. Vai tas nozīmē, ka maksājumu grafiks netiks apstiprināts un lieta tiks slēgta?

A
atbild:
08. maijā, 2024

Saskaņā ar Civilprocesa likuma 363.³⁰ panta nosacījumiem pēc administratora pieteikuma tiesa lemj par bankrota procedūras pabeigšanu. Ja parādniekam paredzēts piemērot saistību dzēšanas procedūru, parādnieks iesniedz apstiprināšanai tiesā saistību dzēšanas plānu un attiecībā uz šo plānu saņemtos un vērā neņemtos kreditoru iebildumus un priekšlikumus. Atbilstoši Civilprocesa likuma 363.³¹ panta nosacījumiem, apstiprinot bankrota procedūras pabeigšanu, tiesa vienlaikus izskata jautājumu par saistību dzēšanas plāna apstiprināšanu. Tiesa neapstiprina saistību dzēšanas plānu, ja konstatē ierobežojumus saistību dzēšanas procedūras piemērošanai. Ja saistību dzēšanas plānā tiesa konstatē trūkumus, tā parādniekam nosaka termiņu trūkumu novēršanai, un tas nevar būt īsāks par 10 un garāks par 30 dienām. Tiesa apstiprina saistību dzēšanas plānu, ja tas atbilst likuma prasībām un nav saņemti kreditoru un parādnieku iebildumi vai šie iebildumi atzīstami par nepamatotiem. 

Līdz ar to jums nav pamata priekšlaikus satraukties, ka maksājumu grafiks netiks apstiprināts. Ja grafikā tiks konstatēti trūkumi, jums tiks dots laiks to novēršanai.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 114 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas