E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 32477
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Mājoklis
1
1

Ja sūknis rada troksni

J
jautā:
21. aprīlī, 2024
Jevgeņijs

Man ir jautājums par tiesībām attiecībā uz nekustamā īpašuma pārvaldīšanu. Es dzīvoju daudzdzīvokļu mājā, kurā pirms divām nedēļām tika uzstādīts sūknis tieši zem manas grīdas. Tas rada pastāvīgu troksni, kas ietekmē manu ikdienu, neļaujot normāli gulēt un atpūsties mājās. Vai pārvaldīšanas kompānijai bez manas piekrišanas ir tiesības uzstādīt sūkni, kas izraisa pastāvīgu troksni? Kādas ir manas tiesības šajā situācijā? Kādas darbības es varu veikt, lai risinātu jautājumu? 

A
atbild:
24. aprīlī, 2024
Inese Helmane
LV portāls

Pieļaujamo trokšņu līmeni nosaka Ministru kabineta 2014. gada 7. janvāra noteikumi Nr. 16 “Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība”, kuru 2. pielikumā “Vides trokšņa robežlielumi un to novērtēšana” noteikti pieļaujamo trokšņu robežlielumi vidē. Tādējādi vispirms ir jākonstatē, vai sūknis pārkāpj normatīvajos aktos noteikto trokšņu lielumu (vai arī attiecīgie trokšņi ir pieļaujamās robežās). 

Šajā gadījumā ieteiktu jums kopā ar apsaimniekotāju apsekot sūkni un novērtēt, kāpēc minētā skaņa rodas, jo normālā situācijā mūsdienās sūkņi nerada tādu troksni, lai mērītu decibelus. Sūkņi vispār nav dzirdami. 

Iespējams, sūknis ir nepareizi montēts un rada vibrāciju. Ja ir skaļš sūknis, tas jānomaina pret modernāku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas