DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. maijā, 2024
Lasīšanai: 9 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts vērtības
1
1

FOTO GALERIJA: Valsts prezidents 4. maijā Rīgas pilī pasniedz augstākos Latvijas valsts apbalvojumus

Autori: Ilmārs Znotiņš, Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienā, 4. maijā, Rīgas pilī notika augstāko valsts apbalvojumu – Triju Zvaigžņu ordeņa, Viestura ordeņa un Atzinības krusta – pasniegšanas svinīgā ceremonija.

Triju Zvaigžņu ordeņa simtgadē un 30. gadskārtā kopš tā atjaunošanas, kā arī Viestura ordeņa un Atzinības krusta atjaunošanas 20. gadskārtā, augstākos Latvijas valsts apbalvojumus šodien saņēma cilvēki, kuru godprātīgais profesionālais un sabiedriskais darbs, aktīvā pilsoniskā stāja, pašaizliedzība un patriotisms stiprina mūsu Latviju un ir valsts augstākās atzinības vērts un godināms. Katrs atsevišķi un visi kopā viņi ir brīnišķīgs piemērs tam, ko nozīmē ne vien izcili un godprātīgi strādāt savā profesijā, bet arī citos iespējamos veidos veicināt kopējo labumu – demokrātiskas, tiesiskas, nacionālas un eiropeiskas Latvijas valsts izaugsmi un labklājību.

GALERIJA

Foto autori: Ilmārs Znotiņš, Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja.

201

Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvotie sabiedrības pārstāvji

Ar Triju Zvaigžņu ordeni apbalvo par sevišķiem nopelniem Tēvijas labā, nopelniem valsts, pašvaldības, sabiedriskajā, kultūras, izglītības, zinātnes, sporta vai saimnieciskajā darbā. Par nopelniem uzskatāms gan atsevišķs izcils darbs, gan ilgstoša, priekšzīmīga un panākumiem bagāta darbība, gan īpaši nopelni Latvijas neatkarības atjaunošanas periodā vai valsts tālākas nostiprināšanas laikā.

Par Triju Zvaigžņu ordeņa virsniekiem iecelti:

  • Fonda atvērtai sabiedrībai DOTS izpilddirektore, sarunu festivāla LAMPA direktore, Rīgas Juridiskās augstskolas valdes locekle Ieva Morica

Par nozīmīgu personisku ieguldījumu pilsoniskās sabiedrības izaugsmē, viedokļu daudzveidības, tolerances un diskusiju kultūras veicināšanā, stiprinot Latviju kā demokrātisku, iekļaujošu un saliedētu valsti.

  • Latvijas Republikas Augstākās tiesas Senāta Administratīvo lietu departamenta senators, Latvijas Universitātes Juridiskās fakultātes docents, konstitucionālo tiesību eksperts, Dr.iur. Jānis Pleps

Par izcilu un radošu ieguldījumu Latvijas tiesiskās sistēmas modernizācijā, tiesībvēsturiskās apziņas veidošanā un Latvijas kultūrvēsturisko novadu identitātes veicināšanā, stiprinot Latviju kā demokrātisku, tiesisku un nacionālu valsti.

  • Kino režisore, scenāriste un producente Laima Žurgina

Par nopelniem kultūrā un mūža ieguldījumu Latvijas poētiskā dokumentālā kino tradīcijas veidošanā un kultūrvēstures popularizēšanā.

Par Triju Zvaigžņu ordeņa kavalierēm ieceltas:

  • Rīgas Stradiņa universitātes docētāja, Bērnu paliatīvās aprūpes biedrības valdes priekšsēdētāja, pediatre Anda Jansone

Par nopelniem medicīnā, ilggadēju nesavtīgu darbu un ieguldījumu bērnu paliatīvās aprūpes izveidošanā un attīstībā Latvijā.

  • Ģimeņu un bērnu attīstības centra “Brīnumiņš” vadītāja, Nacionālo bruņoto spēku Jūras spēku bocmane Agnese Kviese

Par ilggadēju pašaizliedzīgu darbu un ieguldījumu sociālās rehabilitācijas nodrošināšanā bērniem ar īpašām vajadzībām un atbalsta sniegšanā ģimenēm.

Ar Viestura ordeni apbalvotie sabiedrības pārstāvji

Ar Viestura ordeni apbalvo par sevišķiem militāriem nopelniem, kā arī par sevišķiem nopelniem nacionālās pretošanās kustībā un valsts neatkarības aizstāvēšanā, valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā, valsts robežas apsargāšanā, valsts bruņoto spēku veidošanā un valstiskās apziņas ieaudzināšanā pilsoņos, sagatavojot tos kalpošanai savai valstij un zemei un savas valsts un zemes nelokāmai aizsargāšanai.

Par Viestura ordeņa komandieriem iecelti:

  • Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Ugunsdrošības uzraudzības pārvaldes priekšnieks pulkvedis Dzintars Lagzdiņš

Par ilggadēju priekšzīmīgu dienestu, nopelniem Latvijas valsts iekšējās drošības stiprināšanā un Ugunsdrošības uzraudzības sistēmas attīstībā.

  • Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba Informācijas analīzes un vadības departamenta priekšnieks pulkvedis Māris Tūtins

Par pašaizliedzīgu dienestu, nopelniem NBS attīstībā un Latvijas aizsardzības stiprināšanā.

Par Viestura ordeņa virsniekiem iecelti:

  • Valsts robežsardzes Atgriešanas un patvēruma lietu nodaļas priekšnieks pulkvežleitnants Mareks Hoņavko

Par nopelniem Latvijas valsts robežas apsargāšanā, nozīmīgu ieguldījumu valsts robežas drošības stiprināšanā un Valsts robežsardzes attīstībā.

  • Latvijas Republikas Zemessardzes 1. Rīgas brigādes 13. kājnieku bataljona komandieris pulkvežleitnants Armands Ķesteris

Par pašaizliedzīgu dienestu un nopelniem Nacionālo bruņoto spēku un Zemessardzes attīstībā.

  • Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Organizētās noziedzības smago un sērijveida noziegumu apkarošanas pārvaldes priekšnieka vietnieks, 4. nodaļas priekšnieks  pulkvežleitnants Armands Lubarts

Par pašaizliedzīgu dienestu un nopelniem Latvijas valsts drošības un sabiedriskās kārtības uzturēšanā un nostiprināšanā.

  • Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldes Īslaicīgās aizturēšanas biroja priekšniece pulkvežleitnante Natālija Volgina

Par  pašaizliedzīgu dienestu un nopelniem Latvijas valsts iekšējās drošības uzturēšanā un stiprināšanā.

Ar Viestura ordeņa zeltītu goda zīmi apbalvota:

  • Nacionālo bruņoto spēku Gaisa spēku štāba Vadības grupas virsseržante štāba virsseržante Aļona Ņikitina

Par pašaizliedzīgu dienestu, nozīmīgu ieguldījumu Nacionālo bruņoto spēku attīstībā un palīdzības sniegšanā Ukrainai, tās karavīriem un civiliedzīvotājiem.

Ar Viestura ordeņa bronzas goda zīmi apbalvots:

  • Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Rīgas reģiona pārvaldes Ogres daļas ugunsdzēsējs glābējs (autovadītājs) kaprālis Dzintars Zaretoks

Par ilggadēju priekšzīmīgu dienestu, nozīmīgu ieguldījumu ugunsdzēsēja glābēja darbā un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta popularizēšanā.

Ar Atzinības krustu apbalvotie sabiedrības pārstāvji

Ar Atzinības krustu apbalvo par izcilu Tēvijas mīlestību un par sevišķiem nopelniem valsts, sabiedriskajā, kultūras, zinātnes, sporta un izglītības darbā. Par nopelniem uzskatāma uzticīga un uzcītīga kalpošana valsts vai pašvaldības dienestā, priekšzīmīga un godīga darba izpilde, ikviena sabiedriska kalpošana, tautas gara, pašdarbības un saimniecisko spēku attīstīšana.

Par Atzinības krusta komandieri iecelts:

  • Uzņēmējs, SIA “Kokpārstrāde 98” valdes priekšsēdētājs, mecenāts Gunārs Dzenis

Par ilggadēju nozīmīgu ieguldījumu tautsaimniecībā un mecenātisma tradīciju attīstībā Latvijā.

Par Atzinības krusta virsniekiem iecelti:

  • Izdevniecības “Neputns” direktore Elgita Bērtiņa

Par izcilu veikumu Latvijas grāmatniecībā un ilggadēju pašaizliedzīgu darbu kultūras mantojuma saglabāšanā.

  • Uzņēmējs Guntis Bredovskis

Par nozīmīgu pilsonisko iniciatīvu, nesavtīgu darbu un ievērojamu ieguldījumu, sniedzot palīdzību Ukrainai, tās karavīriem un civiliedzīvotājiem.

  • Viļānu Mūzikas un mākslas skolas direktore un mūzikas pedagoģe, Viļānu Romas katoļu baznīcas ērģelniece Inta Brence

Par ilggadēju pašaizliedzīgu darbu un ieguldījumu interešu izglītībā un skolu jaunatnes patriotiskajā audzināšanā.

  • SIA “Gaujas Koks” izpilddirektore Jevgenija Jakovska

Par nozīmīgu pilsonisko iniciatīvu, nesavtīgu darbu un ievērojamu ieguldījumu, sniedzot palīdzību Ukrainai, tās karavīriem un civiliedzīvotājiem.

  • Fonda “Uzņēmēji mieram” direktore Laura Skrodele

Par nozīmīgu pilsonisko iniciatīvu, organizējot un pašaizliedzīgi sniedzot palīdzību Ukrainai, tās armijai un civiliedzīvotājiem.

  • Arhitekte un literāte Gunta Šnipke

Par nopelniem kultūrā un izcilu radošo veikumu arhitektūrā un kultūras mantojuma saglabāšanā un popularizēšanā.

Par Atzinības krusta kavalierēm ieceltas:

  • Rīgas Ukraiņu vidusskolas direktores vietniece izglītības darbā Ināra Boka

Par ilggadēju ieguldījumu izglītības darbā un pašaizliedzību, sniedzot atbalstu Ukrainas bēgļiem Latvijā.

  • Ventspils Mūzikas vidusskolas mūzikas pedagoģe, diriģente, vokālo ansambļu vadītāja, Ventspils Kultūras centra sieviešu kora “Venda” mākslinieciskā vadītāja Anitra Niedre

Par ilggadēju radošo darbu izglītībā un kultūrā, nozīmīgo ieguldījumu sieviešu koru tradīcijas stiprināšanā.

Ar Atzinības krusta zeltītu goda zīmi apbalvota:

  • Ojāra Vācieša Gaujienas pamatskolas direktora vietniece izglītības darbā, vēstures un sociālo zinību skolotāja Līga Bukovska

Par ilggadēju ieguldījumu izglītības un novadpētniecības darbā, skolu jaunatnes patriotiskajā audzināšanā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI