E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27913
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Tieslietas
1
1

Piekrišana datu apstrādei

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. novembrī, 2022
Zane

Labdien! Vēlējos noskaidrot, vai atļauts produktos, kuri tiek pārdoti plašākai auditorijai, piemēram, plakātos vai galda spēlēs, izmantot latviešu dziesmu izpildītāju vārdu, uzvārdu, skatuves vārdu vai grupas nosaukumu kopā ar konkrētās dziesmas nosaukumu rakstiskā veidā, neiekļaujot dziesmu tekstus?

A
atbild:
09. decembrī, 2022
Olga Lauva
juriste

Ņemot vērā, ka jautājums ir neskaidrs un būtu nepieciešama papildu informācija atbildes sagatavošanai, ir jānorāda uz šādiem apstākļiem –, ja produkts (prece) nav saistīta ar fiziskās personas radošās darbības rezultātā radītu darbu, tas nav autora darbs, kura vārds tiks izmantots uz produkta, šajā gadījumā būtu piemērojamas normas, kas saistītas ar personas datu apstrādi. Minētajā situācijā, ņemot vērā Vispārīgajā datu aizsardzības regulā noteikto, būtu nepieciešama datu subjekta piekrišana savu personas datu apstrādei. Piekrišana regulas izpratnē ir nepieciešama gadījumos, kad ne likums, ne līgums neuzliek cilvēkam pienākumu sniegt savus personas datus.

Papildus personai ir jāsaņem informācija par datu apstrādes veicēja identitāti, datu apstrādes nolūkiem, apstrādājamo datu veidu, iespēju atsaukt doto piekrišanu, iespējamajiem riskiem u. c.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 111 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas