E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 27241
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Iespējami krāpnieku zvani

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
05. septembrī, 2022
Žanis

Sveiki! Man zvanīja no numura, kas sākas ar 6, atbildēju, jo šķita, ka tas ir zvans no kādas iestādes, taču sieviete, kura runāja, teica, ka atrada zīmīti ar manu numuru uz sasistas mašīnas, un jautāja par manu apdrošināšanu. Zinu, ka neesmu atstājis nekādu zīmīti, turklāt viņa neatbildēja uz maniem jautājumiem, kas viņa ir, no kurienes zvana. Pēc tam viņa sāka draudēt, ka saņems no manis naudu par sasisto mašīnu. Man ir aizdomas, ka viņa ir krāpniece, vai arī tas vienkārši ir pārpratums. Kā rīkoties šajā situācijā?

A
atbild:
30. septembrī, 2022
Oskars Rekšņa
LV portāls

Sveicināti!

Valsts policija ar ievērojamu regularitāti izplata paziņojumus, ka krāpnieki izmanto dažādus paņēmienus, lai nelikumīgā veidā iegūtu līdzekļus. Zinot, ka zvana iespējamais krāpnieks, atbildīgās iestādes aicina sarunu nekavējoties pārtraukt.

Ja esat cietis noziedzīga nodarījuma rezultātā vai jūsu rīcībā ir informācija par noziedzīgu nodarījumu, jums jāvēršas Valsts policijā.

Rakstisku iesniegumu ar lūgumu uzsākt kriminālprocesu var iesniegt jebkurā Valsts policijas iecirknī vai nosūtīt pa pastu.

Tāpat rakstisku iesniegumu ar lūgumu uzsākt izmeklēšanu var nosūtīt elektroniski, bez e-paraksta Latvijas valsts portālā, izmantojot e-pakalpojumu “E-iesniegums iestādei”.

Iesniegumā jānorāda detalizēta informācija par notikumu –, kādā veidā ir aizskartas jūsu tiesības, cita informācija, kas varētu būt noderīga nozieguma vai pārkāpuma atklāšanai, kā arī personas dati, adrese un kontakttālrunis, lai nepieciešamības gadījumā procesa virzītājs varētu ar jums sazināties.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 99 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas