E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 26747
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola

Vai var mainīt bērnudārza izvēli, kamēr tiek gaidīts rindā

Publicēts pirms gada. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
08. jūlijā, 2022
Jana

Labdien! Esmu pieteikusi bērnu rindā uz valsts bērnudārzu. Sakarā ar dzīvesvietas maiņu vēlos nomainīt divus pieteikumus uz citiem. Bērnam rinda vēl nav pienākusi nevienā no pieteiktajiem bērnudārziem. Kā to var izdarīt?

A
atbild:
11. augustā, 2022
Edīte Brikmane
LV portāls

Diemžēl jautājumā nav norādīts, kurā pašvaldībā bērns reģistrēts bērnudārza rindā. Tāpēc atbilde sniegta tikai par bērnudārza rindas organizēšanas kārtību Rīgā, kas noteikta Rīgas domes saistošajos noteikumos Nr. 191 “Kārtība, kādā Rīgas pilsētas pašvaldība īsteno pirmsskolas izglītības nodrošināšanas funkciju”.

Pašvaldības saistošie noteikumi noteic, ka bērnu var reģistrēt rindā ne vairāk kā 3 bērnudārzos. Taču vecākiem ir iespēja mainīt gan vēlamo mācību uzsākšanas laiku, gan iepriekš izvēlētās pirmsskolas izglītības iestādes.

“Ja sistēmā bērnam jau ir trīs pieteikumi, tad kāds no esošajiem ir jāanulē un tā vietā var reģistrēties no jauna citā Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādē, informēja Raimonds Grants, Rīgas domes Komunikācijas pārvaldes Ārējās komunikācijas nodaļas projektu koordinators.

Rīgas dome iesaka iepazīties ar tās sagatavoto informāciju šeit – Rīgas pašvaldības pirmsskolas izglītības iestādēs sāks grupu komplektēšanu jaunajam mācību gadam.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 107 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas