E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 2529
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Ja zāles sūta pa pastu

Publicēts pirms 11 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
27. jūnijā, 2013
Liene

Man brālim uz Dāniju ir jāsūta zāles. Vai es varu viņas sūtīt pa pastu un viņas no pakas neizņems?

A
atbild:
01. jūlijā, 2013
Laura Platace
LV portāls

Latvijā pasta sūtījumus regulē Pasta likums. Attiecībā uz zāļu sūtīšanu pa pastu šā likuma 24.pants paredz, ka pasta sūtījumos aizliegts pārsūtīt narkotiskās vai psihotropās vielas.

Starptautiskos sūtījumos fiziskai personai ir tiesības nosūtīt zāles uz citu valsti, taču tādā gadījumā, ja to atļauj tās valsts tiesību akti, uz kuru zāles nosūta. Informācija par konkrētas valsts noteikumiem pasta sūtījumos ir pieejama Latvijas Pasta mājaslapā ievietotajā Starptautisko pasta sūtījumu pieņemšanas rokasgrāmatā, kurā ir norādīta informācija par katru valsti. Ar šo sarakstu var iepazīties arī visās pasta nodaļās.

Pamatojoties uz rokasgrāmatā sniegto informāciju, farmaceitiskos preparātus Dānijā ievest ir atļauts nosacīti. Tas nozīmē, ka tos ir atļauts nosūtīt, izpildot papildu nosacījumus vai pievienojot papildu dokumentus, piemēram, atļaujas, sertifikātus. 

Lai saņemtu konkrētāku atbildi par noteiktajiem papildu nosacījumiem zāļu nosūtīšanai uz Dāniju, iesakām sazināties ar Dānijas pasta pārstāvjiem: http://www.postdanmark.dk/en/Pages/home.aspx

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 111 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas