DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldei – jauna vienota digitālā izlūkdatu vide 

Publicitātes foto

2024. gada 30. aprīlī ir veiksmīgi noslēdzies Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta programmas 2014.–2021. gada perioda līdzfinansētās programmas Starptautiskā policijas sadarbība un noziedzības apkarošana projekts “Tiesībsargājošo iestāžu sadarbības veicināšana ekonomisko noziegumu novēršanā un apkarošanā Latvijā”.  

Projekta ietvaros ir izveidota  vienota digitālā izlūkdatu vide, kas jau šobrīd nodrošina Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes datu apmaiņu ar Iekšlietu ministrijas Informācijas centra datubāzēm. Paredzēts, ka tuvākajā nākotnē datu apmaiņa šajā vidē notiks arī ar Valsts policiju.  

Jaunā sistēma nodrošinās ātru un efektīvu informācijas apmaiņu cīņā pret organizēto noziedzību. Vienotā digitālā izlūkdatu vide ir izveidota kā progresīva digitālā platforma VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldes analītiķu, operatīvo darbinieku un izmeklētāju lietošanai, lai paātrinātu izmeklēšanas gaitu un sekmētu noziedzīgo nodarījumu atklāšanu. 

Projekta gaitā tika izveidota digitālā infrastruktūra, izstrādātas un ieviestas datu analīzes un objektu riska analīzes sistēmas un papildināta Integrētās riska informācijas sistēmas funkcionalitāte, kopumā veidojot vienotu izlūkdatu vidi. Lai sekmīgi sasniegtu projekta mērķi, tika iniciēti tiesību aktu grozījumi un apmācīti sistēmas lietotāji – analītiķi un specializēto uzdevumu eksperti. 

Projekta īstenošana aizsākās 2020. gada 3. jūlijā ar mērķi izstrādāt vienotu digitālo izlūkdatu vidi un apmācīt analītiķus un īpašo uzdevumu ekspertus, lai atvieglotu informācijas apmaiņu starp tiesībaizsardzības iestādēm Latvijā. Projekta īstenošanas laikā tika apgūti 2 197 000 eiro. Izveidotā sistēma nodrošinās mūsdienīgu starpinstitucionālo sadarbību - informācijas apmaiņu ekonomisko noziegumu jomā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI