DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 7 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iedzīvotāji tiek aicināti pieteikties pieaugušo neformālās izglītības nodarbībām maijā 

Publicitātes attēls

Liepājas Izglītības pārvaldes Izglītības attīstības un metodiskā atbalsta centra Personības izaugsmes un pilnveides nodaļa aicina iedzīvotājus pieteikties uz maija mēneša pieaugušo neformālās izglītības nodarbībām. Klātienes nodarbības notiek Peldu ielā 5, Zirgu salā 2 un Kungu ielā 24, Liepājā, bet tiešsaistes nodarbība notiks e-platformā Zoom. Pieteikšanās uz maija nodarbībām šeit: https://ej.uz/lip_maijs 

  • 2. maijs plkst. 17:00-18:30 informatīva un izglītojoša nodarbība "Pirmā palīdzība bērnam - dažādu traumu gadījumā". Nodarbības vadītājs Aleksejs Safonovs, ārsta palīgs un pirmās palīdzības pasniedzējs. 

Apraksts: Nodarbības laikā tiks sniegts ieskats, kā rīkoties un sniegt pirmo palīdzību bērnam, dažādu traumu gadījumā, īpaši tiks runāts par traumām, kas ir tipiskākās vasaras sezonai - lūzumi, apdegumi, pārkaršana, dažāda veida brūces utt. Nodarbības laikā būs iespēja uzdot jautājumus un saņemt atbildes. 

Mērķauditorija: vecāki, īpaši aicināti pirmsskolas vecuma bērnu vecāki un nometņu pedagogi 

Pieteikšanās: līdz 30. aprīlim 

  • 7. maijs plkst. 16:00-17:30 informatīva nodarbība “Pirmā darba pieredze skolēnam”. Nodarbības vadītājas Solvita Vītola, karjeras konsultante un Dace Baumane, Nodarbinātības valsts aģentūras Liepājas filiāles vadītāja. 

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt kādas ir iespējas skolēnam tikt nodarbinātam vasaras sezonā un par darba pieredzes nozīmi skolēnu karjeras izvēlē. Nodarbinātības valsts aģentūra iepazīstinās ar plānotajām pasākumiem vasaras brīvlaikā skolēniem, kuri iegūst izglītību vispārējās, speciālās vai profesionālās izglītības iestādēs un kas jāņem vērā vecākiem, ja bērns strādā vasarā. 

Mērķauditorija: vecāki, kuru bērniem ir aktuāla pirmā darba pieredze vasarā 

Pieteikšanās: līdz 6. maijam 

  • 7. maijs plkst. 17:00-18:30 informatīva tiešsaistes nodarbība “Arī influenceris ir profesija” Nodarbības vadītāja Kristiāna Gulbina, grafiskā dizainere ar infuenceres pieredzi. Norises vieta platformā Zoom. 

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt ar ko sākt, ja vēlies kļūt par influenceri un veidot sadarbības ar dažādiem zīmoliem. Tāpat būs iespēja uzzināt kādas prasmes un zināšanas ir nepieciešamas, lai strādātu par satura veidotāju un reklamētu preces un pakalpojumus. Kā arī dzirdēt pieredzes stāstu par to kā ir būt par satura veidotājam un par to saņemt atlīdzību.  

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz  6.maijam 

Nodarbības maksa: 9 Eiro (tsk. PVN) 

  • 8. maijs plkst. 17:00 - 18:30 praktiska nodarbība “Darba vide + miera kultūra = pozitīva mikrovide”. Nodarbības vadītāja Justīne Rusakova, Mg.sc.edu., miera kultūrā balstītas mikrovides entuziaste. 

Apraksts: Nodarbības laikā  būs iespēja iepazīties ar miera kultūras būtību un tās sasaisti ar darba vidi. Būs iespēja praktiski apgūt miera kultūras paņēmienus un diskutēt par miera kultūras lomu dzīvē, lai veicinātu mierīgu, pieņemošu un atbalstošu darba vidi  un sabiedrību. 

Mērķauditorija: Ikviens, kurš šobrīd strādā vai iepriekš ir bijis darba ņēmēja statusā 

Pieteikšanās: līdz 6. maijam 

  • 9. maijs plkst. 17:00-18:30 izglītojoši praktiska nodarbība “Kā fotografēt ar telefonu”. Nodarbības vadītāja Melinda Briede, sociālo tīklu speciāliste un studiju programmas “Jauno mediju māksla” studente. 

Apraksts: Nodarbībās laikā būs iespēja apgūt fotografēšanas pamatus, izmantojot telefona kameru. Uzzināt, kā pareizi izmantot kameru, kādā apgaismojumā labāk fotografēt un kā viegli rediģēt attēlus. Kā arī nodarbības laikā tiks runāts par bilžu  publicēšanas nosacījumiem sociālajos tīkos un par drošības aspektiem  

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz 7. maijam 

  • 15. maijs plkst. 17:00–18:30 informatīva nodarbība “Ceļojuma plānošana: ieteikumi, idejas un pieredze” Nodarbībā piedalīsies un savā pieredzē dalīsies Danita  Gūtmane, tūrisma aģentūras “Ap Sauli” ceļojuma konsultante, Baiba Griezīte, AAS   “BALTA” apdrošināšanas speciāliste, Tija Šteinberga, dabas entuziaste un Ieva Cipriķe, ceļošanas entuziaste. 

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt kā plānot ceļojumu, atbilstoši savām vēlmēm un budžeta iespējām, kā arī cik svarīgi ir izvēlēties pareizo ceļojuma apdrošināšanos polisi.  Dzirdēt divus pieredzes stāstus no ceļotājām, kuras izvēlas dažādus veidus kā ceļot, atbilstoši piedāvātajām iespējām. Kā arī uzzināt kādas ir šī brīža ceļojumu tendences. Būs iespēja uzdot jautājumus un dalīties arī savā ceļojumu plānošanas pieredzē, ja tāda ir! 

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz 13. maijam 

  • 17. maijs plkst. 17:30–19:00 izglītojoši praktiska nodarbība "Mana vasaras puķu kaste”. Nodarbības vadītājs Mārtiņš Meņģeļis, “Meņģelu dārzniecības” īpašnieks. Praktiskā nodarbība notiks “Meņģeļu dārzniecība”, Medzes pagasts, Dienvidkurzemes novads.  

Apraksts: Nodarbības laikā būs iespēja uzzināt par vasaras puķu audzēšanas un kopšanas īpatnībām, lai dārzs vai balkons būtu ziedošs visu sezonu. Tāpat nodarbības laikā būs iespēja praktiski izveidot(sastādīt) savu augu kompozīciju podā vai balkona kastē, un saņemt profesionāla dārznieka ieteikumus, kā veidot košu un skaistu stādījumu ar saderīgiem augiem. Uz nodarbību līdzi ņemt puķu podu vai balkona kasti. Pārējais tiks nodrošināts uz vietas un ietilpst nodarbības cenā - ziedošie augi, graudzāles, struktūraugi, augsne un kafijas pauze. 

Mērķauditorija: ikviens interesents 

Pieteikšanās: līdz 15. maijam 

Nodarbības maksa: 30 Eiro (tsk.PVN) 

  • 22. maijs plkst. 17:30–19:00 radošā meistarklase "Cauri spīd”.  Meistarklases vadītāja Sintija Lasmane, Mg.art., keramikas un stikla mozaīkas pasniedzēja. 

Apraksts: Meistarklases laikā būs iespēja apgleznot A5 izmēra stikla laukumu, kuram ir virsmas statīvs. Varēs sagatavot idejas skici pirms nodarbības, zīmēt klātienē vai izvēlēties piedāvāto. Visi materiāli nodrošināti.  

Mērķauditorija: ikviens interesents ar vai bez mākslas priekšzināšanām  

Pieteikšanās: līdz 20. maijam 

Nodarbības maksa: 16.00 Eiro (tsk .PVN) 

Atgādinām, ka iedzīvotājiem ir iespēja pieteikties uz bezmaksas individuālajām karjeras atbalsta konsultācijām,  aizpildot pieteikumu šeit: https://ej.uz/maijs_kk 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI