DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Sākusies pieteikšanās Egona Līva rakstniecības balvas konkursam  

Publicitātes foto

Liepājas Kultūras pārvalde izsludina pieteikšanos jau par tradīciju kļuvušajam rakstniecības konkursam, lai jau rudenī rakstnieka Egona Līva piemiņas balvas “Krasta ļaudis” ceremonijā apbalvotu Latvijas labākos jaunos autorus un orģinālliteratūras prozas darbus. Pieteikšanās konkursam līdz 1. jūlijam.  

Ar Liepāju un jūru tik ļoti saistītais rakstnieks, publicists un scenārists Egons Līvs šogad 31. augustā svinētu savu 100 gadu jubileju. Savas dzīves laikā Egons Līvs sarakstījis neskaitāmus stāstus, grāmatas un scenārijus, kas kļuvuši par vērtību ikvienam, kam sirdī tuva ir jūra un dzīve pie tās. Rakstnieks savos darbos aprakstīja piejūras dzīvi, jūrniecības tradīcijas, jūrasbraucēju stāstus. Tika aprakstīta Liepāja. Jau vairāk kā desmit gadus ar mērķi veicināt interesi par rakstnieka literāro mantojumu un, lai atbalstītu radošo jaunrades procesu rakstniecībā, reizi gadā Liepājā tiek pasniegtas rakstniecības balvas “Krasta ļaudis”. 

Par godu Egona Līva nozīmīgajiem rakstniecības darbiem, kas veltīti Liepājai, šogad nominācijas “Labākais jauno autoru literārais darbs” tēma ir – “Liepāja”. Tēma ietver jebkuras radošas un tēlainas pārdomas, notikumus vai tikai asociācijas, ko tā rosina. Konkursam var pieteikties 10. - 12. klašu skolēni, studenti un jaunie autori (līdz 35 gadu vecumam) no visas Latvijas, kuru daiļliteratūras prozas darbi vēl nav tikuši izdoti grāmatā. Vairāk par konkursa nosacījumiem, skatīt Konkursa nolikumā. 

Nominācijai “Labākais oriģinālliteratūras prozas darbs” tiek aicināts iesniegt prozas darbus, kas izdoti laika posmā no 2023. gada 1. jūlija līdz 2024. gada 1. jūlijam. Konkursa žūrija vērtēs vai iesniegtās grāmatas atbilst konkursa izvirzītajiem mērķiem, vai tajās tiek aktualizētas latviskuma un patriotisma tēmas, sabiedrībā valdošo notikumu un viedokļu atspoguļojums, spilgtu piemares iedzīvotāju raksturi utml. Vairāk par konkursa nosacījumiem, skatīt Konkursa nolikumā. 

Darbus abās nominācijās var iesniegt, aizpildot elektronisku pieteikuma anketu: 

Apbalvošana notiks Dzejas dienu ietvaros, svinīgā balvu pasniegšanas ceremonijā “Krasta ļaudis” 2024. gada 12. septembrī.  

Konkursu organizē Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar Latvijas Rakstnieku savienību. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI