DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

OECD eksperti pašvaldībām prezentēs ekonomikas pārskatu par Latviju 2024 

Šī gada 29.aprīlī plkst.14:15 Latvijas Pašvaldību savienība (LPS) rīko tikšanos ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ekspertiem, kuri prezentēs Ekonomikas pārskatu par Latviju 2024.  Tā autori arī uzklausīs pašvaldību viedokļus par apkopotajiem secinājumiem un atbildēs uz jautājumiem. 

Tikšanās notiks klātienē LPS mītnē, Mazā pils ielā 1, 4.stāva zālē. Pasākuma video tiešraidi varēs skatīties ŠEIT. 

Sanāksmē piedalīsies un ar pašvaldību pārstāvjiem diskutēs Ekonomikas pārskata par Latviju 2024 autori - Ekonomikas departamenta Vācijas un Latvijas nodaļas vadītājs, vecākais ekonomists Robert Grundke un Ekonomikas departamenta Vācijas un Latvijas nodaļas ekonomists Enes Sunel. 

OECD eksperti tikšanās laikā stāstīs par tādām tēmām kā publisko finanšu stiprināšana un publiskās pārvaldes kapacitātes uzlabošana, īpaši akcentējot pašvaldības. Kā zināms, šobrīd pašvaldības visā Latvijā saskaras ar finanšu izaicinājumiem un grūtībām sabalansēt budžetus, kam cēlonis ir tieši stabila, prognozējama bāzes finansējuma trūkums funkciju īstenošanai. 

Tāpat eksperti stāstīs par uzņēmumu pieejas finansējumam uzlabošanu, tajā skaitā konkurences stiprināšanu banku sektorā un kapitāla tirgus padziļināšanu, kā arī biznesa dinamiku un inovāciju attīstību, ēnu ekonomiku, konkurenci, valsts uzņēmumu darbību un kvalificēta darbaspēka trūkumu. 

LPS nodrošinās sanāksmes tulkojumu no/uz angļu valodu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI