DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Tarifiem elastīgāk jāatspoguļo energoresursu cenu izmaiņas

Pēc iespējās ātrāk jāorganizē efektīvs atlikumsiltuma tirgus, un siltumapgādes tarifiem elastīgāk jāatspoguļo aktuālās energoresursu cenu izmaiņas, trešdien, 24.aprīlī, uzsvēra Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāti. Komisija sprieda par gaidāmajiem siltumenerģijas tarifiem.

Atbildot uz deputātu jautājumiem, AS “Rīgas siltums” pārstāvji pauda, ka no 1.jūnija prognozētais siltumapgādes tarifs Rīgā varētu būt 82,63 eiro, savukārt no 1.oktobra 76,49 eiro par megavatstundu. Šādi tarifu projekti iesniegti izvērtēšanai Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijai (SPRK). Vienlaikus uzņēmuma pārstāvji norādīja, ka iesniegtajos jaunajos tarifos nav iekļauts atlikumsiltums, jo tā tirgus vēl tikai tiek veidots. Šobrīd siltumenerģijas tarifs Rīgā ir 87,57 eiro par megavatstundu.

SPRK pārstāvji informēja, ka tupina izvērtēt iesniegtos siltumenerģijas tarifus. Ņemot vērā energoresursu un kurināmā cenu samazināšanos, vairumam siltumapgādes pakalpojumu sniedzēju tarifs samazināsies teju par desmit procentiem. Tāpat SPRK norādīja, ka, sakārtojot regulējumu, kas ļauj izmantot atlikumsiltumu, tarifam būtu jāsamazinās vēl vairāk.

Komisijas priekšsēdētāja Skaidrīte Ābrama norāda, ka tarifu un to aprēķina metodikas jautājums arvien būs Tautsaimniecības komisijas dienaskārtībā. Tāpat komisijas priekšsēdētāja aicina atbildīgās iestādes un komersantus plašāk informēt patērētājus par tarifu struktūru un aktuālajām izmaiņām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI