DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Parlamentā norisināsies Latvijas nākotnei drošā Eiropā veltīts Saeimas un NVO forums

Otrdien, 7.maijā, parlamentā norisināsies ikgadējais Saeimas un nevalstisko organizāciju (NVO) forums. Atzīmējot divdesmitgadi, kopš Latvija kļuvusi par Eiropas Savienības un NATO dalībvalsti, šogad forums veltīts Latvijas nākotnei drošā Eiropā.

Pasākumu atklās Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un Latvijas Pilsoniskās alianses padomes priekšsēdētāja Agnese Frīdenberga.

Forumā plānotas trīs paralēlās diskusijas. Diskusijā “Prevencija drošai videi bērniem un jauniešiem” klātesošie spriedīs par Vardarbības novēršanas un apkarošanas plāna 2024.-2029.gadam izstrādi un to, kāda rīcība mums būtu jānodrošina un kādi likumdošanas uzlabojumi jāveic, lai mūsu bērni varētu dzīvot drošā vidē, drošā Latvijā. Diskusiju vadīs Saeimas priekšsēdētājas biedre Antoņina Ņenaševa un Saeimas un NVO foruma koordinējošās grupas locekle Agnija Jansone.

Diskusijā “Sociālā ekonomika Eiropā un Latvijā” plānots pārrunāt jautājumus saistībā ar mūsu valsts sociālās ekonomikas stratēģiju. To vadīs Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas Nevienlīdzības mazināšanas apakškomisijas priekšsēdētāja Zane Skujiņa-Rubene un domnīcas “Providus” vadošā pētniece, Latvijas Pilsoniskās alianses padomes priekšsēdētāja Agnese Frīdenberga.

Diskusijā “Latvijas loma Eiropas drošībā” tās dalībnieki spriedīs par to, kā efektīvāk īstenot publiskās pārvaldes un nevalstisko organizāciju sadarbību, lai sekmētu kopīgu valstiski svarīgu mērķu sasniegšanu. Diskusiju vadīs Saeimas sekretārs, Nacionālās drošības komisijas sekretārs Edvards Smiltēns un biedrības “Eiropas Kustība Latvijā” prezidents Andris Gobiņš.

Pēc darba paralēlajās diskusijās plānots foruma tematisko diskusiju kopsavilkums. Foruma noslēguma vārdus teiks D.Mieriņa un Latvijas Pilsoniskās alianses direktore Kristīne Zonberga.

Saeimas un NVO forums otrdien, 7.maijā, sāksies pulksten 11.00, un tā norisei ikviens interesents varēs sekot līdzi tiešsaistē Saeimas mājaslapā www.saeima.lv un parlamenta Facebook kontā. Tiešraidē būs pieejama ne tikai foruma atklāšana un noslēgums, bet arī paralēlā diskusija “Prevencija drošai videi bērniem un jauniešiem”.

Saeimas ikdienas darbā pilsoniskās sabiedrības iesaistei ir būtiska loma, vērtējot likumdošanas iniciatīvas un sniedzot priekšlikumus to pilnveidei. Forums ir kļuvis par parlamenta tradīciju, un Saeima to organizē ciešā sadarbībā ar pilsoniskās sabiedrības organizācijām. Lai uzlabotu un modernizētu parlamenta dialogu ar pilsonisko sabiedrību, Saeimas Prezidijs februārī apstiprināja jaunu deklarāciju par Saeimas un pilsoniskās sabiedrības sadarbību.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI