DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Piektdien parlamentā pulcēsies 11. Jauniešu Saeima

Piektdien, 26.aprīlī, parlamentā sanāks 11.Jauniešu Saeima. Tā ir pietuvināta reālajam parlamenta darbam – likumu izstrādes procesam komisijās un Saeimas sēdēs. Jauniešu Saeima veicina jauniešu pilsonisko iesaisti sev būtisku lēmumu pieņemšanā, dod iespēju pašiem paust un aizstāvēt savas idejas no parlamenta tribīnes, kā arī tuvāk iepazīt deputātu ikdienu. Šogad Jauniešu Saeima veidota, samazinot parlamenta darba procedūru izspēli, bet atvēlot vairāk laika debatēm komisijās un sēdēs.

Jaunieši 26.aprīļa rītā pulcēsies Saeimas Sēžu zālē, un pēc tam viņi strādās četrās komisijās. Dienas otrajā pusē jaunieši sanāks uz otro sēdi, lai diskutētu par komisijās atbalstītajām idejām un iekļautu tās 11.Jauniešu Saeimas deklarācijā.

Jauniešiem šogad būs iespēja strādāt Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas, Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu, Eiropas lietu un Izglītības, kultūras un zinātnes komisijās. 11.Jauniešu Saeimas sēdes vadīs Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa un prieksēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica, bet darbu komisijās – Edmunds Cepurītis, Igors Rajevs, Leila Rasima un Agita Zariņa-Stūre.

Pasākuma dienas noslēgumā Z.Kalniņa-Lukaševica sveiks 11.Jauniešu Saeimas dalībniekus, kā arī komisiju sēžu vadītāji apbalvos titula “Nākotnes politiķis” ieguvējus.

11.Jauniešu Saeimas sēdēm ikviens interesents varēs sekot līdzi tiešraidē www.saeima.lv, kā arī parlamenta un Jauniešu Saeimas Facebook kontos.

Atzīmējot 20 gadus, kopš Latvija ir Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts, 11.Jauniešu Saeimas vadmotīvs ir nākotnē vērsts – “Latvija pēc 20 gadiem”. Pēc 20 gadiem šodienas jaunieši būs mūsu valsts vadībā. Jaunieši aicināti domāt par to, kā šodien pieņemtie lēmumi, izglītības sistēma, ieguldījums valsts drošībā un citi apstākļi ietekmēs to, kādā Latvijā mēs dzīvosim 2044.gadā.

100 Jauniešu Saeimas deputātus ievēlēja publiskā balsojumā, un projektā pārstāvēti visi Latvijas reģioni. Šogad Jauniešu Saeimā iekļuvuši 39 jaunieši no Rīgas vēlēšanu apgabala, 20 – no Vidzemes, 14 – no Latgales, 15 – no Zemgales un 12 – no Kurzemes vēlēšanu apgabala. Ievēlēti arī diasporas jaunieši.

11.Jauniešu Saeimas dienas kārtība

Plašāk par projektu: www.jauniesusaeima.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI