DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
20. jūlijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs ES Ārlietu padomē uzsver ilgtermiņa un visaptveroša atbalsta Ukrainai nozīmi

2023. gada 20. jūlijā valsts sekretārs Andris Pelšs piedalījās Eiropas Savienības (ES) Ārlietu padomes sanāksmē Briselē. Sanāksmē runāja par Krievijas agresiju pret Ukrainu, ES un Turcijas attiecībām, kā arī par ES ekonomiskās drošības ārējo dimensiju. Tāpat notika attālināta diskusija ar ASV valsts sekretāru Entoniju Blinkenu (Antony Blinken) par ES un ASV ārējās un drošības politikas sadarbības jautājumiem. Par aktuālāko situāciju ministrus attālināti informēja arī Ukrainas ārlietu ministrs Dmitro Kuleba (Dmytro Kuleba).

Sanāksmē īpaša uzmanība tika pievērsta ES ilgtermiņa un visaptverošam ieguldījumam Ukrainas drošībā un noturībā. “ES jānodrošina militārais atbalsts Ukrainas bruņotajiem spēkiem tik ilgi, cik tas būs nepieciešams. Tāpēc ES ir jāvienojas par  ilgtspējīgu finansējuma risinājumu, tostarp Ukrainas atbalstam Eiropas Miera mehānisma ietvaros,” norādīja valsts sekretārs.

A. Pelšs uzsvēra regulāra dialoga ar ASV nozīmi, aicinot uz ciešu koordināciju par ārpolitikas un drošības politikas jautājumiem, īpaši par atbalsta turpināšanu Ukrainai.  

Ārlietu padomes ietvaros A. Pelšs piedalījās arī neformālā viedokļu apmaiņā ar ANO augsto komisāru cilvēktiesību jautājumos Folkeru Tirku (Volker Türk),   kurā tika apspriesta globālā situācija cilvēktiesību jomā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI