DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

B. Braže: tiesiskums un kopīgās vērtības ir paplašinātas Eiropas Savienības pamatā

2024. gada 30. aprīlī Briselē, Beļģijā, ārlietu ministre Baiba Braže piedalījās Eiropas Savienības (ES) Vispārējo lietu padomes neformālajā sanāksmē, kurā tika pārrunāti Eiropas Savienības nākotnes jautājumi, gatavojoties uzņemt jaunas dalībvalstis.

Ārlietu ministre pauda, ka ES pastāvēšanas pamatā ir tiesiskums, jo bez tā nav sabiedrības atbalsta un uzticēšanās ne nacionālā, ne ES līmenī. Tādējādi tiesiskuma ievērošana un stiprināšana ir svarīga gan pašai ES, gan arī paplašināšanās procesā. “Latvija atbalsta tiesiskuma stiprināšanu, izmantojot visus pieejamos mehānismus,” uzsvēra ārlietu ministre.

B. Braže norādīja, ka ES nākotnes kontekstā, līdztekus tiesiskumam un ES vērtībām, būs svarīgi vienoties par ES politiku nākotni un nākamo ES daudzgadu budžetu. “Lai saglabātu esošo ES ambīciju līmeni un sagatavotos gan nākotnes izaicinājumiem, gan iespējamam ES paplašināšanās procesam, būs nepieciešamas diskusijas par nākamā daudzgadu budžeta apjomu,” pauda Baiba Braže.

Sanāksmes laikā ES dalībvalstu ministriem notika kopīga diskusija ar ES paplašināšanās procesa valstu ministriem par reformām tiesiskuma jomā. Tika atzīmēta arī divdesmitā gadadiena kopš lielākās ES paplašināšanās, kas notika 2004. gada 1. maijā, kad ES vienlaikus pievienojās 10 jaunas dalībvalstis – Latvija, Lietuva, Igaunija, Polija, Čehija, Ungārija, Slovākija, Slovēnija, Malta un Kipra.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI