E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 9710
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Ziņas par tēvu varētu glabāties Latvijas Valsts arhīvā

Publicēts pirms 8 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūnijā, 2016
Rozālija Grantiņa

Tēvs atbrīvots no Vjatlaga 1943. g. 30. oktobrī sakarā ar noaktēšanu, direktīva 467/18-77/117s. Lūdzu palīdzēt noskaidrot: 1. Kad tēvs noņemts no specuzskaites? 2. Adrešu-izziņu informāciju, ierodoties Latvijā 1958.g. aprīļa sākumā no izsūtījuma, par stāšanos reģistrētā uzskaitē pēc dzīves vietas.

A
atbild:
08. jūnijā, 2016

Atbildes sagatavošanai sazinājāmies ar Latvijas Okupācijas muzeja speciālistiem, kuri norāda: „Spriežot pēc lasītāja dotajām ziņām, ka tēvs ir “noaktēts” 1943. gadā un pēc tam ir bijis specuzskaitē, viņš, iespējams, 1941. gadā ir bijis arestēts. Par viņu vajadzētu būt izmeklēšanas lietai. Tās tagad glabājas Latvijas Valsts arhīvā.

Lasītājs var meklēt pats – ir jāvēršas arhīvā ar lūgumu izskatīt tēva lietu. To varēs atrast pēc vārda, uzvārda, tēva vārda un dzimšanas gada. Tur vajadzētu būt prasītajām ziņām. Ja tajā nav, tad var lūgt izskatīt uzraudzības lietu vai arī pieprasīt arhīva izziņu no uzraudzības lietas.”

Arhīva darba laikus un kontaktinformāciju atradīsiet Latvijas Valsts arhīva mājaslapā archiv.org.lv. Par arhīva dokumentu skatīšanu nebūs jāmaksā.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 111 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas