E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31954
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme
2
2

Kam ir tiesības saņemt invalīdu stāvvietu izmantošanas karti

J
jautā:
04. martā, 2024
Marta

Esmu pēc operācijas ar lauztu kreiso kāju, kustību traucējumiem, uz kruķiem. Patlaban notiek rehabilitācija. Tā kā mašīnai ir automātiskā ātrumkārba, uz rehabilitāciju es braucu pati. Vai ir iespējams saņemt atļauju, lai mašīnu novietotu invalīdu stāvvietā (tuvāk ieejai), piemēram, uz rehabilitācijas laiku? Šobrīd pats grūtākais ir tikt ar kruķiem no mašīnas līdz galvenajai ieejai. 

A
atbild:
27. martā, 2024
Santa Galiņa
LV portāls

Ceļu satiksmes noteikumu 246. punktā noteikts: invalīdu stāvvietu izmantošanas karti ir tiesības saņemt personai ar invaliditāti, kurai ir kustību un gaitas traucējumi un kurai Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisija (VDEĀVK) izsniegusi atzinumu par medicīniskajām indikācijām vieglā automobiļa speciālai pielāgošanai un pabalsta saņemšanai transporta izdevumu kompensēšanai, vai personai ar I grupas redzes invaliditāti, vai personai vecumā līdz 18 gadiem, kurai noteikta invaliditāte un kurai VDEĀVK izsniegusi atzinumu par īpašas kopšanas nepieciešamību. 

Tātad, lai saņemtu invalīdu stāvvietu izmantošanas karti, personai jābūt piešķirtai invaliditātei.  

Savukārt karti personai izsniedz Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD), pamatojoties uz VDEĀVK elektroniski sniegto informāciju par personas tiesībām saņemt invalīdu stāvvietu izmantošanas karti.  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas