E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31914
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai ģimenes ārsts var apskatīt analīžu rezultātus, uz kurām nosūtījis cits speciālists

J
jautā:
01. martā, 2024
Valija

Labdien! Es biju vizītē pie ginekologa, kurš mani nosūtīja uz analīzēm. Vai mans ģimenes ārsts arī saņem analīžu rezultātus? Vai viņš tos redz un var atvērt? Vai arī ģimenes ārsts redz un var apskatīt tikai to analīžu rezultātus, uz kurām pats izsniedzis nosūtījumu? Ja var redzēt visu, tad nav nekādas ētikas un konfidencialitātes.

A
atbild:
28. martā, 2024
Santa Galiņa
LV portāls

Ja analīžu rezultāti ir ievietoti, piemēram, veselības nozares elektroniskajā informācijas sistēmā eveseliba.gov.lv vai portālā datamed.lv, tiem var piekļūt arī ģimenes vai jebkurš cits ārsts. 

Tomēr ārstam ir tiesības piekļūt pacienta datiem tikai gadījumā, ja tas nepieciešams ārstēšanās procesa nodrošināšanai. Tātad, ja ģimenes ārstam, sniedzot jums veselības aprūpes pakalpojumu, nav nepieciešams noskaidrot minēto analīžu rezultātus, viņam nav tiesību tos aplūkot.  

E-veselības sistēmā (eveseliba.gov.lv), sadaļā “Audita pieraksti”, norādot interesējošo laika periodu, iespējams apskatīt informāciju par personām, kuras aplūkojušas jūsu datus E-veselības sistēmā.  
 
Ja, apskatot auditācijas pierakstus, ir aizdomas par pretlikumīgu datu apstrādi, iespējams vērsties ar iesniegumu Nacionālajā veselības dienestā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas