E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31827
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Par atvieglojumiem daudzbērnu ģimenei, ja visi bērni nedzīvo kopā

J
jautā:
14. februārī, 2024
Kristīne

Labdien! Esam ar vīru precējušies, un mums ir kopīgi divi bērni. Vīram no iepriekšējām attiecībām ir viens bērns, par kura gādību šobrīd godprātīgi tiek maksāti alimenti likumā noteiktajā kārtībā. Vai vīram kā trīs bērnu tēvam ir tiesības saņemt kādus atvieglojumus, piemēram, auto ekspluatācijas nodokļa atvieglojumu, ja pašvaldība sedz bērnu ēdināšanu? Vai šos atvieglojumus var izmantot tikai tad, ja visi trīs bērni dzīvo kopā vienā ģimenē? Paldies! 

A
atbild:
30. aprīlī, 2024
Santa Galiņa
LV portāls

Saskaņā ar Bērnu tiesību aizsardzības likuma 26. panta pirmajā daļā noteikto valsts un pašvaldība īpaši atbalsta daudzbērnu ģimeni un sniedz tai palīdzību. 

Labklājības ministrijā norāda, ka persona atbilst daudzbērnu ģimenes statusam, ja: 

  • tās, laulātā vai bērnu deklarētā vai reģistrētā dzīvesvieta ir Latvijas Republikā (šis nosacījums neattiecas uz gadījumu, ja bērns izglītību iegūst ārvalsts izglītības iestādē un viņa dzīvesvieta ir ārvalstī); 
  • tā aprūpē vai kopā ar laulāto aprūpē vismaz trīs bērnus, tai skaitā audžuģimenē vai aizbildnībā esošus bērnus un pilngadīgas personas, kuras nav sasniegušas 24 gadu vecumu, ja tās iegūst vispārējo, profesionālo vai augstāko izglītību. Bērnu skaitā neieskaita bērnus, par kuriem personai ir pārtrauktas vai atņemtas aizgādības tiesības. 

Ja tiek izpildīti visi šie nosacījumi un vīrs godprātīgi maksā uzturlīdzekļus, tad jums kā trīsbērnu ģimenei ir tiesības saņemt tai pienākošos atvieglojumus.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 126 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas