E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 31494
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Pirmsskola
1
1

Vai bērnudārzs var prasīt vecākiem kompensēt bērna saplēstos mācību materiālus

J
jautā:
12. janvārī, 2024
Sandra

Bērns pašvaldības bērnudārza grupā 1,62 gadi ir saburzījis dažas laminētas piktogrammas un ieplēsis grāmatu. Bērnudārza skolotāja lūdz vecākiem atjaunot laminētās piktogrammas, un, ja turpināsies grāmatas plēšana, tas jākompensē ar citas grāmatas iegādi. Vai bērnudārzs drīkst prasīt kompensēt, piemēram, salauztas rotaļlietas vai grāmatas, tik maza vecumposma grupā, kur bērni vēl daudz ko nesaprot?

A
atbild:
30. aprīlī, 2024
Izglītības kvalitātes valsts dienests
Jana Veinberga, vecākā eksperte
Santa Galiņa
LV portāls

Izglītības kvalitātes valsts dienesta vecākā eksperte Jana Veinberga skaidro, ka pirmsskolas īpašuma un mantu bojāšana nav atbalstāma, taču pedagogam un skolotāja palīgam bērna rīcība būtu laicīgi jāpamana un profesionāli jānovērš, tāpat kā citas bērnu nevēlamas darbības. Turklāt pedagogam sadarbībā ar vecākiem primāri būtu jānoskaidro bērna rīcības iemesls. Jāsaprot, vai bērns šādi rīkojas regulāri, tostarp mājās, vai noteiktu apstākļu iespaidā. Pirmsskolas pedagogam būtu jāpiedāvā profesionāli risinājumi, kā attiecīgo problēmu novērst. 

Mantu labošanas vai aizvietošanas jautājums sākotnēji jārisina, to pārrunājot ar izglītības iestādes vadītāju. Ja risinājumu rast neizdodas, jāvēršas pie izglītības iestādes dibinātāja (pašvaldības pirmsskolas gadījumā – pašvaldības izglītības pārvaldē). 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 126 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas