DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Norisināsies pirmais biomedicīnas inovāciju pasākums “Riga Biohack”  

Publicitātes attēls

15. maijā norisināsies Baltijas Biomateriālu ekselences centra (BBCE) rīkotais biomedicīnas inovāciju pasākums «Riga Biohack #1: Biomedicine edition». Pasākums pulcēs vadošos biotehnoloģiju un biomedicīnas pētniekus, jaunuzņēmējus un uzņēmējdarbības profesionāļus, lai kopā iepazītos ar jaunākajām tehnoloģijām un pieredzējušu mentoru pavadībā pārdomātu to iespējamo pielietojumu un ieviešanu tirgū. 

Tiek plānots, ka «Riga Biohack #1: Biomedicine edition» kalpos kā platforma, kurā pētniekiem būs iespēja prezentēt savas tehnoloģijas, un kopā ar biznesa studentiem un profesionāļiem pārdomātu to iespējamo pielietojumu medicīnas sektorā. Šī pasākuma ietvaros dalībniekiem tiks dota iespēja ne tikai paplašināt savas zināšanas par biomedicīnas inovāciju ieviešanu tirgū, bet arī satikt domubiedrus, kas potenciāli varētu kļūt par zinātņietilpīga jaunuzņēmuma līdzdibinātāju.   

Tāpat, izmantojot Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Zinātnes un inovāciju centra (ZIC), «Biocatalyst Foundation Venture Studio» un tehnoloģiju inkubatora «UniLab» resursus, pasākuma dalībniekiem tiks piedāvāts individualizēts atbalsts komercializācijas ceļa un zinātņietilpīga biznesa uzsākšanai.  

Plašāka informācija pasākuma programmā: https://ej.uz/Riga_BioHack_agenda    

Pasākums norisināsies 15. maijā no plkst. 9.00 līdz plkst. 18.00 RTU Arhitektūras un dizaina institūtā, 116. auditorijā, Ķīpsalas ielā 6, Rīgā. Reģistrēšanās līdz 14. maijam: https://ej.uz/Riga_BioHack (vietu skaits ierobežots).    

Pasākuma dalībniekiem, kas spēs atrast labākos komerciālos tehnoloģiju pielietojumus, būs iespēja prezentēt savu projektu Baltijā vērienīgākajā zinātņietilpīgo tehnoloģiju nozares konferencē «Deep Tech Atelier 2024», kas norisināsies no 16. līdz 17. maijam konferenču centrā Fantadroms, Gustava Zemgala gatvē 76, Rīgā.  

«Riga Biohack» organizē Baltijas Biomateriālu ekselences centra (BBCE) partneri - Rīgas Tehniskā universitāte (RTU), Latvijas Organiskās sintēzes institūts (OSI), Rīgas Stradiņa universitāte (RSU), sadarbībā ar nodibinājumu «Biocatalyst» un RTU ZIC.  

BBCE saņem finansiālu atbalstu no Eiropas Savienības pētniecības un inovācijas programmas «Horizon 2020” projekta «Baltic Biomaterials Centre of Excellence» (līguma Nr. 857287).  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI