DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība
1
1

Rīko semināru ciklu par azartspēļu atkarības prevenciju un palīdzības iespējām  

Šonedēļ Liepājā notika pirmais reģionālais seminārs un praktiskā nodarbība sociālā darba profesionāļiem Azartspēļu atkarība – prevencijas rīki un palīdzības iespējas. Semināru rīkoja Krīžu un konsultāciju centrs Skalbes, Latvijas interaktīvo azartspēļu biedrība (LIAB), Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija (IUAI) un Liepājas sociālā dienesta Atkarību profilakses centrs.  

“No Kurzemes kolēģu puses bija patiesi liela interese par pasākumu, ir gandarījums par iespēju dalīties pieredzē, apmainīties ar domām, apspriest kādas palīdzības iespējas ir  konkrētajās situācijās, ar kurām sastopas profesionāļi, strādājot ar cilvēkiem, kuriem ir radušās azartspēļu atkarības problēmas,” stāsta biedrības Skalbes valdes locekle, atbalsta tālruņa azartspēļu atkarīgajiem un viņu tuviniekiem koordinatore Santa Laimiņa.  

Piedalīties seminārā bija aicināti Kurzemes reģiona pašvaldību sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un citi pašvaldību iestāžu speciālisti, kuri ikdienā sastopas ar atkarības problēmām. Seminārā piedalījās vairāk nekā 40 sociālo dienestu darbinieki, skolu sociālie pedagogi un studenti, kas apgūst sociālā darbinieka profesiju. Foto no pasākuma skatiet šeit: https://failiem.lv/u/2j439shbs8. Fotogrāfs Renārs Koris.  

Liepājā notika pirmais reģionālais seminārs, tuvākajā laikā tādi notiks arī Daugavpilī un Valmierā, savukārt rudenī semināri plānoti arī Jelgavā un Rīgā.  

“Interese no sociālo dienestu un skolu puses liecina par to, ka šādi pieredzes apmaiņas informatīvie pasākumi ir nepieciešami. Vērtīgi, ka seminārā uzstājās gan sociālā darba profesionāļi, gan nevalstiskās organizācijas, arī azartspēļu operatori un inspekcija, kā nozares uzraugošā iestāde. Tikai sadarbojoties, mēs varam panākt labāko rezultātu atkarības prevencijas jomā, un arī sniegt kvalitatīvu atbalstu tiem, kas ar šo problēmu ir sastapušies,” norāda Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcijas (IUAI) vadītāja Signe Birne.  

Seminārā ietvaros biedrības Skalbes valdes locekle, atbalsta tālruņa azartspēļu atkarīgajiem un viņu tuviniekiem koordinatore Santa Laimiņa stāstīja par azartspēļu atkarības pazīmēm, atbalsta tālruņa darbības specifiku un palīdzības iespējām Latvijā; IUAI direktore Signe Birne informēja par pašattiekušos personu reģistra darbības principiem un IUAI darbu, tai skaitā psihologa atbalsta pakalpojumu; Entain klientu apkalpošanas un atbildīgas spēles nodaļu vadītāja Marina Davidova runāja par atkarību prevencijas rīkiem legālo operatoru vietnēs un nelegālās spēles riskiem.  

Seminārā arī uzstājās Liepājas Sociālā dienesta Atkarību profilakses centra vadītāja, eksperte vardarbības un atkarību jautājumos Madara Lapsa, viņa stāstīja par palīdzības iespējām un atveseļošanās resursiem personām ar azartspēļu spēlēšanas traucējumiem un viņu tuviniekiem; Liepājas Sociālā dienesta Atkarību profilakses centra brīvprātīgais darbinieks, mentors un personīgās izaugsmes treneris Guntis Ivanovskis iepazīstināja ar savu atkarības un atveseļošanās stāstu. Semināra ietvaros Madaru Lapsa un Gunti Ivanovski novadīja arī praktisku nodarbību. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI