DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Jaunie juristi un EST tiesneši diskutēs par Eiropas tiesību nākotni 

Publicitātes attēls

Eiropas dienā, 9. maijā, "Jurista Vārds" aicina uz Eiropas Savienības Tiesas tiesnešu un jauno juristu diskusiju, ar ko tiks atklāts grāmatžurnāls "Latvijas pirmie 20 gadi Eiropas tiesību telpā". Pasākums notiks Eiropas Savienības mājā, Aspazijas bulvārī 28, Rīgā, plkst. 15:00. 

Šajā pasākumā par Eiropas Savienības tiesību nākotni diskutēs esošie un bijušie Latvijas tiesneši Eiropas Savienības Tiesā: Ingrīda Labucka, Ineta Ziemele, Inga Reine un Pēteris Zilgalvis, kā arī četru Latvijas augstskolu jurisprudences studenti. Sarunā aicināti piedalīties arī ES tiesību aktualitātēm veltītā grāmatžurnāla autori un citi šo tiesību lietpratēji. 

"Pirms 20 gadiem, 2004. gada 1. maijā, iestājāmies Eiropas kontinenta demokrātisko valstu politiskajā un ekonomiskajā aliansē – Eiropas Savienībā. Šobrīd, kad pasaulē atkal ir pretstāve starp demokrātiskām tiesiskām valstīm, no vienas puses, un autoritārām valstīm, kurās tiek noliegta likuma vara, no otras puses, ir īpaši svarīgi stiprināt Eiropas Savienību, tai skaitā vienoto tiesību telpu, kas ne vien veicina Latvijas ekonomisko uzplaukumu, bet arī garantē katra mūsu personisko brīvību un drošību," apmeklēt pasākumu aicina "Jurista Vārda" galvenā redaktore Dina Gailīte. 

Grāmatžurnālu "Latvijas pirmie 20 gadi Eiropas tiesību telpā" atvēršanas pasākumā saņems ikviens apmeklētājs. Izdevums noderēs gan tiem Latvijas juristiem, kas ikdienā strādā ar ES tiesību jautājumiem, gan tiesību politikas veidotājiem, kā arī tiesību zinātniekiem un studentiem.  

Par "Jurista Vārdu": 

Nedēļas žurnāls "Jurista Vārds" ir lielākais periodiskais, specializētais, tieslietām veltītais izdevums Latvijā. Līdztekus žurnāla veidošanai "Jurista Vārda" redakcija īsteno arī citas aktivitātes, kas nostiprina izdevuma saikni ar lasītājiem un autoriem, kā arī veicina "Jurista Vārda" virsmērķa – Latvijas tiesību sistēmas pilnveidošanas – sasniegšanu. Žurnāla izdevējs ir oficiālais izdevējs "Latvijas Vēstnesis". 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI