DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Valsts sekretārs Andris Pelšs piedalās ikgadējā OECD Ministru padomes sanāksmē

2024. gada 2. un 3. maijā, Parīzē, Francijā, Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs piedalījās Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) Ministru padomes sanāksmē. Ministri pārrunāja starptautiskās sadarbības nozīmi, lai veicinātu iekļaujošu un ilgtspējīgu ekonomiku globālo izaicinājumu laikā. Īpaša uzmanība tika pievērsta mākslīgā intelekta iespējām sabiedrības pārejā uz digitālu un zaļu ekonomiku.

Sesijā par mākslīgā intelekta (MI) strauji pieaugošo globālo ietekmi, A. Pelšs uzsvēra OECD būtisko lomu starptautisko standartu izstrādē: “MI tehnoloģiju strauja attīstība rada gan iespējas, gan izaicinājumus, it īpaši dezinformācijas jomā, kas apdraud mūsu demokrātiskos procesus un grauj mūsu publiskās diplomātijas centienus visā pasaulē”.

Globālo attiecību diskusijā A. Pelšs uzsvēra, ka jauno ģeopolitisko realitāti raksturo nestabilitāte, kas ietekmē globālo ekonomiku un tirdzniecību. Šajos apstākļos jātiecas stiprināt noteikumos balstītas starptautiskās sistēmas noturība. Īpaši svarīgi ir turpināt sniegt atbalstu Ukrainai, ko OECD Ministru sanāksmē apņēmās darīt jau 2023. gadā, uzsākot Ukrainas valsts programmu.

OECD Ministru padomes sanāksmi vadīja tās 2024. gada priekšsēdētājvalsts Japāna.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI