DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Latvijas Kara muzejs aicina uz starptautisko zinātnisko konferenci  

Publicitātes attēls

Atzīmējot 80. gadskārtu kopš Latvijas Centrālās padomes memoranda parakstīšanas, Latvijas Kara muzejs sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju 2024. gada 8. maijā organizē starptautisko zinātnisko konferenci.  

Konference “Latvijas valstiskuma idejas un to īstenošanas iespējas Otrā pasaules kara laikā” aktualizēs pretošanās kustību izpēti un salīdzinās okupēto Baltijas reģiona valstu valstiskuma idejas un to īstenošanas iespējas Otrā pasaules kara gados un pēc tā noslēguma. 

Pasākumu atklās Latvijas Republikas aizsardzības ministrs Andris Sprūds. Dalību konferencē ir apstiprinājuši arī Latvijā akreditētie ārvalstu vēstnieki un militārie atašeji.   

Konferencē piedalīsies vēsturnieki un pētnieki gan no Latvijas, gan no ārvalstīm - Igaunijas, Lietuvas un Polijas. Pasākuma programmu papildinās diskusija, kuras laikā tiks skatīta pretošanās okupācijas varām Otrā pasaules kara laikā. Diskusijā tiks aplūkots arī Latvijas Centrālās padomes memorands, kas ir viens no nozīmīgākajiem Latvijas tautas nacionālās pretošanās simboliem.  

“Valstiskums un pretošanās okupāciju varām ir būtiskākais konferences vadmotīvs un kopā ar Latvijas un ārvalstu kolēģiem mēs atklāsim šos stāstus mūsdienu sabiedrībai un saglabāsim tos nākotnes paaudzēm. Muzeji un atmiņu institūcijas ir nozīmīgs instruments valsts rokās, lai veidotu izglītotu, atbildīgu, valstij lojālu un kritiski domājošu sabiedrību. Šāda sabiedrības ir mūsu valsts attīstības un drošības garants”, par konferences ideju stāsta Kristīne Skrīvere, Latvijas Kara muzeja direktore 

“Nacionālas neatkarības ideja vienmēr bijusi cieši saistīta ar plašākām norisēm Eiropas un Baltijas mērogos. Arī mūsdienu Latvijas drošība un identitāte nav atraujama no kaimiņvalstu likteņiem. Izvēršot diskusiju par Latvijas valstiskuma vēsturiskajām metamorfozēm 20. gadsimtā, augsti vērtējam Igaunijas, Lietuvas un Polijas referentu piedalīšanos konferencē ar nolūku stiprināt izpratni par kopīgo ceļu laikā un telpā”, stāsta Solvita Vība, Okupācijas muzeja direktore 

Konference norisināsies Latvijas Kara muzejā, Rīgā, Smilšu ielā 20. Konferences sākums ir plkst. 10:00. Darba valodas būs latviešu un angļu, konferences gaitā tiks nodrošināts tulkojums. 

Ar konferences programmu aicinām iepazītiem šeit 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI