DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Otrais bezmaksas seminārs par demenci – 14. maijā

Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs (RPNC) kopā ar Latvijas Psihiatru asociāciju ir uzsācis bezmaksas informatīvi izglītojošu semināru ciklu “Drosmīgi par demenci”. Cikla otrais seminārs – “Dzīves, apkārtējās vides un sadzīves pielāgošana pacientam ar demenci” notiks 14. maijā plkst. 15.00–17.00, Tvaika ielā 2, un to vadīs ergoterapeite Anda Berķe.

Anda Berķe: “Personām ar demenci mainās psihoemocionālais stāvoklis un ikdienas uztvere, līdz ar to tiek ietekmēta ikdienas aktivitāšu veikšana – produktivitātē, pašaprūpē un brīvajā laikā; viņi mēdz zaudēt interesi par lietām un aktivitātēm, kas agrāk patikušas, ir grūtības koncentrēties ilgstoši, izteikties, veikt sarežģītākas darbības. Cilvēks ar demenci kļūst arvien atkarīgāks no citiem. Tas var radīt bezcerību, nomāktību un vainas sajūtu. Viņiem nepieciešams līdzcilvēku atbalsts. Pēc iespējas ilgāk jāmēģina uzturēt personas iesaisti ikdienas nodarbēs, saglabājot esošās prasmes, ļaujot viņam pašam darboties, veikt kaut vismazāko, vienkāršāko aktivitāti – drošā vai pielāgotā apkārtējā vidē. Kā šo vidi izveidot – par to runāsim seminārā. “

Interesentus lūdzam pieteikt savu dalību 2. seminārā līdz 13.05.2024., aizpildot pieteikuma anketu https://ej.uz/seminārsdemence2, vai uz e-pastiem liva.stalmane@rpnc.lv vai rakstiuz@rpnc.lv .

Semināru ciklu “Drosmīgi par demenci” organizē Latvijas Psihiatru asociācija kopā ar Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centru. Tas tiek līdzfinansēts Rīgas pilsētas sabiedrības integrācijas programmas ietvaros un tas domāts plašam sabiedrības lokam.

Cikla ietvaros aprīlī un maijā pavisam notiks trīs semināri. Semināri notiks klātienē, Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra jaunā Ambulatorā centra konferenču zālē, Tvaika ielā 2. Semināri ir bezmaksas! Tie tiek filmēti un visu semināru video ieraksti tiks publicēti RPNC mājaslapā un Youtube kontā, kur tos sev ērtā laikā varēs noskatīties ikviens interesents.

Pirmā semināra ”Drosmīgi par demenci – kas tas ir un ko darīt tālāk: dzīve ar diagnozi”, kurš notika 30. maijā, ierakstu var noskatīties Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centra Youtube kontā https://youtu.be/xb_UESXKiCg.

Savukārt katra semināra klātienes apmeklētājiem ne tikai ir iespēja uzdot sev interesējošus jautājumus, bet arī iegūt grāmatu “Kas būtu jāzina par Alcheimera slimību un citām demences formām”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI