DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
27. martā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Latviju apmeklē ASV Kongresa padomnieku delegācija

2024. gadā no 25. līdz 27. martam Latvijā uzturējās Amerikas Savienoto Valstu Kongresa padomnieku delegācija. Tiekoties ar Latvijas amatpersonām, ASV Kongresa padomnieki pārrunāja Latvijas un ASV divpusējo sadarbību, tostarp aizsardzības jautājumos, tāpat arī ārpolitikas aktualitātes, drošības situāciju reģionā un Krievijas agresijas karu Ukrainā. Delegācija apmeklēja Ādažu militāro bāzi, kur tikās ar Latvijā izvietotajiem ASV karavīriem.

Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors A. Viļumsons, tiekoties ar ASV Kongresa padomniekiem, uzteica Latvijas–ASV ciešo stratēģisko partnerību un pauda pateicību par nelokāmo ASV atbalstu Latvijai un Baltijas valstīm un Ukrainai, kas aizstāvas pret Krievijas pilna mēroga agresiju. Lai uzveiktu Krieviju Ukrainā, ir jāturpina ilgtermiņa militārais un ekonomiskais atbalsts, uzsvēra A. Viļumsons. Tādēļ ir būtiski ASV Kongresā pēc iespējas ātrāk apstiprināt atbalsta pakotni Ukrainai.

Vizītes laikā ASV delegācija tikās ar amatpersonām Saeimā, Valsts prezidenta kancelejā, Ministru prezidenta birojā, Aizsardzības ministrijā. Delegācija apmeklēja Radio Brīvā Eiropa/Radio Brīvība biroju Rīgā un uzņēmumu “Edge Autonomy”, kas nodarbojas ar bezpilota lidaparātu ražošanu.

Informācijai

Kopš 2013. gada Baltijas valstīs regulāri notiek ASV Kongresa padomnieku vizītes, lai klātienē iepazītos ar drošības situāciju Baltijas reģionā un izprastu Baltijas valstu vajadzības drošības stiprināšanai.

Ik gadu ASV Kongress vērtē un piešķir finansējumu Baltijas drošības iniciatīvai, kas atbalsta Baltijas valstu aizsardzības sektora attīstību. 2024. gadā ASV Kongress apstiprināja finansējumu 228 miljonu ASV dolāru apmērā trīs Baltijas valstu militāro spēju attīstībai 2024. gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI