DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Valsts prezidents ar augstskolu padomes pārstāvjiem pārrunā prioritātes augstākās izglītības un zinātnes jomā 

10. maijā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs Rīgas pilī tikās ar Valsts prezidenta izvirzītajiem pārstāvjiem valsts augstskolu padomēs. Tikšanās laikā puses pārrunāja augstskolu padomju līdz šim paveikto un turpmākās prioritātes augstākās izglītības un zinātnes jomā. 

“Augstskolām dinamiski jāmainās līdzi laikam, lai studentiem piedāvātu iespēju iegūt labākās  un plašākās zināšanās, lai palīdzētu Latvijas uzņēmumiem kļūt konkurētspējīgākiem un risinātu mūsu sabiedrībai aktuālas problēmas. Jaunieši meklē daudzveidīgas mācīšanās pieredzes, interaktīvākas un saistošākas mācību metodes. Tāpēc studiju saturam, formai un pedagoģiskajām metodēm ir jābūt modernām, kvalitatīvām un atbilstošām katra studenta vajadzībām un izvēlētajai karjerai,” uzsvēra Valsts prezidents E. Rinkēvičs.  

Augstskolu padomju pārstāvji iepazīstināja Valsts prezidentu ar līdz šim paveikto darbu un  panākto progresu. Tāpat augstskolu padomju pārstāvji informēja par plānotajiem darbiem. Puses bija vienisprātis, ka ir jānodrošina izcilu pasniedzēju un zinātnieku ar starptautisku darba pieredzi piesaiste Latvijas augstskolām, lai mūsu studentiem un pētniekiem dotu plašākas zināšanas un pieredzi, kā arī uzlabotu studiju kvalitāti. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI