DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ķekavas novadā notiks Zemessardzes mācības

FOTO: no Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu kājnieku bataljona arhīva

11. maijā un no 18. līdz 19. maijam Ķekavas novadā notiks Zemessardzes 1. Rīgas brigādes Studentu kājnieku bataljona zemessargu apmācība. Zemessargi veiks mācību uzdevumus, lai uzturētu un pilnveidotu bataljona kaujas spējas.

Plānoto apmācību uzdevumus Rīgas brigādes zemessargi veiks gan diennakts gaišajā, gan tumšajā laikā, lai nostiprinātu un uzturētu iemaņas efektīvai darbībai apvidū jebkurā diennakts laikā, pilnveidojot kaujas prasmes Zemessardzes vienību teritoriju aizsardzībai.

Zemessardzes 1. Rīgas brigādē karavīru un zemessargu militārās apmācības process tiek organizēts nepārtraukti visa gada garumā, veicot dažādu vienību atšķirīgu līmeņu taktiskos uzdevumus gan vasaras, gan ziemas periodos. Regulāro plānveida mācību laikā karavīri uzlabo savu gatavību Zemessardzes vienību atbildības teritoriju aizsardzībai, vienību komunikācijas, sadarbības prasmju un savu spēju pilnveidošanai.

Zemessardzē nešķiro pēc tautības, izglītības, specialitātes vai pieredzes. Kandidātam jābūt Latvijas pilsonim vecumā no 18 līdz 60 gadiem, ar valsts valodas zināšanām vismaz vidējā (B1) līmenī, ar atbilstošu veselības stāvokli un sākotnējo fizisko sagatavotību. Ar kandidātu prasībām var iepazīties Zemessardzes mājaslapā www.zs.mil.lv. Lai pieteiktos dienestam Zemessardzē, zvaniet 1811, rakstiet esizemessargs@mil.lv. Vairāk informācijas tīmekļvietnē www.klustikaravirs.lv.

Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!

Iedzīvotāju ievērībai!

Mācību laikā Ķekavas novadā pa autoceļiem iespējama īslaicīga militārā transporta pārvietošanās. Pateicamies iedzīvotājiem par atbalstu Latvijas aizsardzības stiprināšanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI