DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
2
2

Valsts prezidents: Gulbenes novadā pārdomāti izmanto Eiropas Savienības sniegtās iespējas 

9. maijā, Eiropas dienā, Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēja Gulbenes novadu. Darba vizītes sākumā E. Rinkēvičs tikās ar Gulbenes novada vadību un jauniešu centrā “Bāze” uz sarunu aicināja novada aktīvos jauniešus. Valsts prezidents apmeklēja arī Gulbenes novada bibliotēku un Europe Direct centru, bet Jaungulbenē devās uz sociālās aprūpes centru “Jaungulbenes Alejas”. Uzņēmējdarbības aktualitātes un uzņēmēju nākotnes attīstības plānus Valsts prezidents iepazina, Lizuma pagastā apmeklējot uzņēmumus SIA “Avoti” un SIA “Dimdiņi”. Bet darba vizītes noslēgumā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar vietējiem iedzīvotājiem un žurnālistiem.   

“Šodien Gulbenes novadā man bija iespēja redzēt, kā novada vadība, iedzīvotāji un uzņēmēji pārdomāti izmanto Eiropas Savienības sniegtās iespējas – gan zināšanu pārnesi, gan Eiropas Savienības fondu piesaisti – lai veicinātu novada attīstību un iedzīvotāju labklājību. Jaunieši iesaistās dažādos sadarbības projektos, tiek pilnveidoti iedzīvotājiem nepieciešamie pakalpojumi. Novads attīstās – tas redzams pilsētvides projektos, kā arī apmeklējot Gulbenes novada uzņēmējus un klausoties viņu nākotnes plānos,” pēc darba vizītes Gulbenes novadā atzina Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs.   

Gulbenes novada bibliotēkā Valsts prezidents iepazinās ar tur pieejamo krājumu un pakalpojumiem, tikās ar darbiniekiem, kā arī  viesojās Europe Direct informatīvajā centrā, kur nobalsoja par savām svarīgākajām Eiropas Savienības (ES) vērtībām. Europe Direct informatīvais centrs nodrošina iedzīvotājiem viegli pieejamu informāciju par ES darbības jomām.  

Vēlāk sociālajā aprūpes centrā “Jaungulbenes Alejas” Valsts prezidents E. Rinkēvičs tikās ar senioriem, centra darbiniekiem un ārstiem, kā arī ielūkojās mūzikas terapijas un sociālās rehabilitācijas nodarbībās.  

Lizuma pagastā Valsts prezidents iepazinās ar vadošā masīvkoka mēbeļu ražošanas uzņēmuma Latvijā SIA “Avoti” un dārzeņu audzēšanas un pārstrādes uzņēmuma SIA “Dimdiņi” darbību.  

Darba vizītes noslēgumā Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs tikās ar Gulbenes novada iedzīvotājiem, atbildot uz viņiem aktuālajiem jautājumiem, kā arī sniedza interviju vietējam laikrakstam.  

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI