DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Uz reģionālā ceļa Augšlīgatne–Skrīveri atjauno segumu no Nītaures līdz Zaubei 

Cēsu novadā uz reģionālā autoceļa Augšlīgatne–Skrīveri (P32) sākta asfaltbetona seguma atjaunošana posmā no Nītaures līdz Zaubei (16,95.– 28,41. km). Būvdarbus plānots pabeigt šā gada jūlijā. 

Satiksmi tur divos posmos organizē ar luksoforiem, braukšanas ātruma ierobežojums 70 km/h, darbu vietā – 50 km/h, platuma ierobežojums 3,7 m. Patlaban 11,5 km garā posma izbraukšanai jāplāno 30 minūtes. 

Darbu ietvaros sakārtos ūdens atvadi – noņems nomaļu apaugumu, tīrīs grāvjus un caurtekas, kā arī nomainīs bojātās caurtekas. Atjaunos segumu ietvei Nītaurē un autobusu pieturvietu platformas, kur uzstādīs arī jaunus soliņus un urnas, bet pieturvietās "Nītaure" un "Zaube" – pieturvietu paviljonus.  

Visā būvdarbu posmā labos iesēdumus, veiks izlīdzinošo frēzēšanu un ceļa profila labošanu ar karsto asfaltbetonu, apdzīvoto vietu zonās Nītaurē un Zaubē ieklās jaunu asfaltbetona dilumkārtu, pārējam atjaunojamajam ceļa posmam veiks virsmas apstrādi. Uzstādīs jaunu ceļa aprīkojumu un noslēgumā ieklās ceļa horizontālos apzīmējumus. 

Būvdarbus veic piegādātāju apvienība VIA un LAU par līgumcenu 957 566,91 eiro (ar PVN), projekts tiek finansēts no valsts budžeta līdzekļiem. Būvuzraudzību nodrošina SIA ACM Projekts 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI