DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Īstenots līdzdalības budžeta ideju konkursa projekts “Atdosim sauli Saulkrastu ielai” 

Publicitātes foto

Šogad Čiekurkalnā noslēdzies līdzdalības budžeta ideju konkursa projekts “Atdosim sauli Saulkrastu ielai’’, kura laikā uzstādīts rotaļu komplekss bērniem, veikti vides apzaļumošanas, kā arī labiekārtošanas darbi, izvietojot velosipēdu novietnes, atpūtas soliņus un atkritumu tvertnes. 

2021. gada pavasarī Čiekurkalna attīstības biedrība kopā ar vietējiem iedzīvotājiem Lielās talkas laikā sāka atkritumu vākšanu Saulkrastu laukumā – tā teritorijā atrasts liels apjoms riepu, šīfera un sadzīves atkritumu. Pēdējo piecu gadu laikā izcirsti arī vairāki koki, tostarp papeles, padarot laukumu tukšu, bez zaļuma un jebkāda labiekārtojuma.  

’’Atdosim sauli Saulkrastu ielai’’ projekta galvenais mērķis bija degradētās teritorijas revitalizācija, padarot to pieejamu un ērtu vietējiem apkaimes iedzīvotājiem, sevišķi ģimenēm un bērniem. 

Projektā ierīkoti dažāda seguma laukumi, kas klāti ar granti, zālienu un šķeldu, izvietotas norobežojošas alumīnija apmales 139 metru garumā. Apzaļumošanas darbu rezultātā iestādīti pieci liela izmēra koki, četri maza izmēra koki un 42 dažādu krūmu stādījumi. Laukumā izvietoti arī vairāki labiekārtojuma elementi – divas atkritumu tvertnes, četras plakanās velo novietnes un trīs soliņi ar atzveltnēm. Zemē iebetonēti desmit līdzsvara stabiņi un izveidota līdzsvara taka, kā arī uzstādīts rotaļu komplekss bērniem.  

Projekta realizēšana kopā izmaksāja 111 428 eiro. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI