DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Kā rīkoties militārā apdraudējuma gadījumā – RTU Inženierekonomikas un vadības fakultāte organizē vieslekciju 

Piektdien, 10. maijā, Rīgas Tehniskās universitātes (RTU) Inženierekonomikas un vadības fakultātē (IEVF) notiks vieslekcija «Civilā aizsardzība militārā apdraudējuma gadījumā». Lekcijā zināšanās dalīsies drošības un noturības eksperts Vitālijs Rakstiņš. 

Viņš norāda, ka publiskajā telpā bieži ir dzirdami jautājumi par individuālu rīcību militārā apdraudējuma gadījumā. «Šī lekcija sniegs strukturētu pārskatu par darbības algoritmiem militārā apdraudējuma situācijā. Šie jautājumi ir aktuāli ne tikai Latvijā, bet visās Ziemeļvalstīs,» pauž V. Rakstiņš, piebilstot, ka lekcijā tiks skatīti jautājumi, kas skar arī darbības nepārtrauktību un noturību, kas ir jauni krīzes vadības elementi. 

Lekciju aicināts apmeklēt ikviens interesents, kuram vēl nav padziļinātu zināšanu civilajā aizsardzībā. Apmeklētāji iegūs pamata zināšanas par civilo aizsardzību kara laikā, tostarp, kā piemēru izmantojot Ukrainas pieredzi. 

Lekcijā tiks skatīti šādi jautājumi: 

  • Ukrainas kara pieredze (evakuācija, apziņošana, rīcības algoritmi); 
  • objektu aizsardzība, darbības nepārtrauktība un sākotnējie secinājumi no Krievijas Ukrainas kara; 
  • Latvijas normatīvais regulējums par civilo aizsardzību un darbības nepārtrauktību militārā apdraudējuma un kara laikā. 

Lekcija notiks klātienē no plkst. 14.00 līdz plkst. 15.30 RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātē, Kalnciema ielā 6, 419.auditorijā. 

«Mācības veicina atbildības sajūtu un pilsonisko gribu. Cilvēki apzinās, ka viņu rīcība var ietekmēt ne tikai viņus pašus, bet arī citus, un tādējādi viņi ir gatavi rīkoties, lai aizsargātu sabiedrību,» pauž RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes Pārvaldības un drošības institūta asociētais profesors Māris Ziemelis, šīs zināšanu apmaiņas organizators. 

Inženierekonomikas un vadības fakultāte jau no 2006. gada īsteno otrā līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu «Ugunsdrošība un civilā aizsardzība», kuru apgūst Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta amatpersonas. Tiek īstenots arī studiju kursu «Civilā aizsardzība» visiem RTU studējošajiem un no 2024. gada 1. janvāra ir izveidots arī Pārvaldības un drošības institūts, fakultātei uzņemoties zināšanu līderību civilās aizsardzības un drošības jomā. 

RTU Inženierekonomikas un vadības fakultātes misija – sagatavot starptautiski atzītus, augsti kvalificētus speciālistus ekonomikas un uzņēmējdarbības jomā, veicināt zinātnieku un mācībspēku izaugsmes iespējas un nodrošināt konkurētspējīgu, karjeru un labklājību veicinošu daudzpakāpju izglītību, turklāt to panākt, izmantojot jaunākās tehnoloģijas un inovācijas, radot mūsdienīgu, profesionālo attīstību veicinošu darba vidi studentiem, mācībspēkiem un fakultātes darbiniekiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI