DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra teritorijai noteikts nacionālo interešu objekta statuss 

Ministru kabinets (MK) apstiprinājis Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sagatavoto rīkojuma projektu “Par nacionālo interešu objekta statusa noteikšanu Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra teritorijai” ar mērķi nodrošināt universitātes infrastruktūras ilgtermiņa attīstības plānu īstenošanu. 

Nacionālo interešu objekta statusa noteikšana LU Akadēmiskā centra teritorijai dod iespēju tiesiski korekti noteiktajā termiņā realizēt attīstības projektus, lai uzlabotu studiju un zinātniskās darbības infrastruktūru un stiprinātu LU konkurētspēju vienotajā Eiropas augstākās izglītības un zinātnes telpā. 2023. gadā uzsākta Akadēmiskā centra attīstības III posma projektu – Sporta mājas un Veselības mājas iepirkuma dokumentācijas sagatavošana, kā arī izsludināts Sporta mājas  iepirkums. Šogad apstiprināšanai tiks virzīts MK lēmums par publiskās un privātās partnerības procedūras uzsākšanu Studentu un viesu mājas projektam. Savukārt Zaļās Universitātes projekta ietvaros paredzēts samazināt individuālā autotransporta izmantošanu, nodrošināt LU objektu energoefektivitāti, kā arī ieviest viedpilsētas tehnoloģijas. 

LU Akadēmiskā centra attīstība ir daļa no stratēģijas, veidojot universitāti kā starptautiski atzītu zinātnes centru, kas sniedz unikālu studiju piedāvājumu, nodrošina augstu absolventu konkurētspēju un ir Latvijas kultūras un ekonomikas izaugsmes pamats. Akadēmiskā centra realizācija teritoriāli ir saistīta ar dzelzceļa infrastruktūras projektu Rail Baltica un Rīgas Domes multimodālā transporta mezgla izveidi blakus esošajās Torņakalna teritorijās. Minētās aktivitātes veido sinerģisku pilsētvides attīstību, atbilstoši Eiropas Komisijas Zaļā attīstības kursa un Sociāli atbildīgas Eiropas mērķu realizācijas uzdevumiem. LU Akadēmiskā centra III posma projektu īstenošana ir saistīta ar jauno Rīgas teritorijas plānojumu, teritorijas lokālplānojuma un detālplanojuma izmaiņām.  

Rīkojuma projekts “Par nacionālo interešu objekta statusa noteikšanu Latvijas Universitātes Akadēmiskā centra teritorijai” pieejami Ministru kabineta tīmekļvietnē. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI