DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. maijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Latvija panākusi mangāna rūdas tranzīta un eksporta uz Krieviju aizlieguma iekļaušanu ES 14. sankciju pakotnes piedāvājumā

FOTO: Evija Trifanova, LETA.

Mērķtiecīgi strādājot, lai sasniegtu rezultātu, Latvija panākusi mangāna rūdas tranzīta un eksporta uz Krieviju aizlieguma iekļaušanu Eiropas Savienības (ES) 14. sankciju pakotnes piedāvājumā. Tā uzsver Ministru prezidente Evika Siliņa, komentējot Eiropas Komisijas piedāvājumu jaunajām sankcijām pret agresorvalsti Krieviju.

E. Siliņa arī pozitīvi izceļ to, ka piedāvājumā paredzēti ierobežojumi Krievijas sašķidrinātās dabasgāzes (LNG) eksportam no ES ostām un sankciju pret Baltkrieviju pastiprināšana. “Mērķtiecīgi strādājot, lai sasniegtu rezultātu, Latvija panākusi mangāna rūdas tranzīta un eksporta uz Krieviju aizlieguma iekļaušanu jaunajā ES sankciju pret agresorvalsti piedāvājumā. Pēc stāšanās spēkā šis būs efektīvs aizliegums, kas būs jāievēro visām ES valstīm. Latvijas balss Eiropas Savienībā ir dzirdama. Iepriekš panācām, ka tiek piedāvāts ES līmeņa risinājums Krievijas un Baltkrievijas lauksaimniecību produktu importa ierobežošanai, tagad rezultāts sasniegts arī attiecībā uz mangāna rūdas tranzītu un eksportu uz agresorvalsti. Jāvienojas, lai jaunās sankcijas pret agresorvalsti un tās atbalstītāju stājas spēkā bez aizkavēšanās!” – tā uzsver Ministru prezidente.

Eiropas Komisija piektdien, 3. maijā, nāca klajā ar piedāvājumu jaunajai 14. sankciju pakotnei pret agresorvalsti Krieviju, kā arī sankciju pret Baltkrieviju salāgošanu ar Krievijai noteiktajām sankcijām vairākās jomās, tādējādi pastiprinot ierobežojošos pasākumus pret šīm abām valstīm. Lai sankcijas stātos spēkā, par tām ir jāvienojas dalībvalstīm ES Padomē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI