DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ugunsgrēkā Bauskas novadā izglābts cilvēks 

Aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 2. maija plkst. 6.30 līdz 3. maija plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 56 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā četrus uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu un trīs uz mežu ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet 13 izsaukumi bija maldinājumi. 

Plkst. 21.53 saņemts izsaukums uz Tērbatas ielu Rīgā, kur piecstāvu dzīvojamās mājas pagrabstāvā dega noliktavas telpa 40 m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas pirmā stāva evakuējās pieci cilvēki. Plkst. 00.39 ugunsgrēks likvidēts. 

Plkst. 21.51 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Dunikas pagastu, kur dega meža zemsedze 10 hektāru platībā. Notikuma vietā degšanas perēkļu apsekošanai tika izmantota termokamera, kā arī ugunsgrēka apsekošanai un platības noteikšanai tika izmantots drons. Plkst. 00.21 ugunsgrēks likvidēts. Notikuma vietā palika Valsts meža dienesta pārstāvji, kuri turpina monitorēt situāciju. 

Plkst. 18.16 VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Iecavu, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija izveidojies sadūmojums. Pārmeklējot ēku konstatēts, ka trešā stāva dzīvoklī deg sadzīves mantas 20 m2 platībā. No sadūmotā dzīvokļa izglābts cilvēks, kurš ugunsgrēkā cieta un nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) darbiniekiem. Darbs notikuma vietā noslēdzās plkst. 19.37. 

Plkst. 15.44 ugunsdzēsēji glābēji devās uz Ieriķu ielu Rīgā, kur sabiedriskā ēkā nostrādāja Automātiskā ugunsgrēka atklāšanas sistēma. Ierodoties notikuma vietā, signalizācija neskanēja. Ugunsgrēks likvidēts pirms VUGD ierašanās. Notikuma vietā dega telefona baterija 0,01 m2 platībā. Pirms ugunsdzēsēju glābēju ierašanās no ēkas evakuējās 500 cilvēki. 

Plkst. 11.40 saņemts izsaukums uz Olaines novada Olaines pagastu, kur bija notikusi divu vieglo automašīnu sadursme. Viens cilvēks no automašīnas izkļuva paša spēkiem. Ugunsdzēsēji glābēji no automašīnas atbrīvoja trīs cilvēkus, no kuriem divus cietušos nodeva NMPD darbiniekiem, savukārt vienam cilvēkam NMPD mediķi konstatēja nāvi. Ceļu satiksmes negadījuma vietā tika atvienotas automašīnu akumulatoru klemmes un sakārtota ceļa braucamā daļa. 

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz izsaukumiem, kuros dega divi elektriskie mikroautobusi un autobuss, siena ruļļi, bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens, gaisa kompresors, koka dobums un piecos gadījumos atkritumi. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI