DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. septembrī, 2023
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde
1
1

Valsts prezidents dosies darba vizītē uz ASV 

No 16. līdz 23. septembrim Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs darba vizītē apmeklēs Amerikas Savienotās Valstis (ASV), lai piedalītos Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Ģenerālās asamblejas 78. sesijas atklāšanā Ņujorkā un Latvijas-Amerikas Tirdzniecības kameras rīkotajā “Spotlight Latvia” konferencē Bostonā.  

Valsts prezidenta uzruna ANO Ģenerālajā asamblejā paredzēta 20. septembrī aptuveni plkst. 20.00 pēc Latvijas laika. E. Rinkēvičs savā uzrunā pievērsīs sevišķu uzmanību Krievijas agresijai pret Ukrainu un tās radītajiem draudiem uz noteikumiem balstītajai starptautiskajai kārtībai, kā arī aicinās atjaunot taisnīgumu, nodrošinot Krievijas un tās pārstāvju atbildību par agresijas noziegumu un pastrādātajiem kara noziegumiem Ukrainā. Vienlaikus prezidents apliecinās Latvijas atbalstu globālo ilgtspējīgas attīstības mērķu sasniegšanai. 

Darba vizītes Ņujorkā ietvaros Valsts prezidents piedalīsies ASV un Baltijas valstu investīciju samitā, Ilgtspējīgas attīstības foruma līderu dialogā par zinātni, tehnoloģijām un inovācijām, Klimata ambīciju samitā, ANO Drošības padomes atklātajās debatēs par mieru un drošību Ukrainā, kā arī samitā par jūras līmeņa celšanās radīto eksistenciālo draudu novēršanu.  

ANO Ģenerālās asamblejas laikā plānota Baltijas valstu prezidentu tikšanās ar ANO ģenerālsekretāru Antoniu Gutērrešu (António Guterres), kā arī ar Polijas prezidentu Andžeju Dudu (Andrzej Duda). Tāpat Valsts prezidentam paredzētas vairākas divpusējas tikšanās, t.sk. ar Andoras, Dienvidāfrikas, Lihtenšteinas, Moldovas, Ruandas un Tuvalu līderiem, lai pārrunātu divpusējās attiecības un sadarbību starptautiskajās organizācijās, atbalstu Ukrainai, kā arī veicinātu atbalstu Latvijas kandidatūrai uz ANO Drošības padomes nepastāvīgās locekles vietu 2026.-2027. gadam. 

Valsts prezidents ir aicināts piedalīties ASV prezidenta Džo Baidena (Joe Biden) un pirmās lēdijas Džilas Baidenas (Jill Biden) pieņemšanā. 

Savukārt 21. un 22. septembrī Valsts prezidents piedalīsies Latvijas-Amerikas Tirdzniecības kameras rīkotajā “Spotlight Latvia” konferencē Bostonā un tiksies ar Masačūsetsas štata gubernatori Mauru Hīliju (Maura Healey). 

Valsts prezidentam E. Rinkēvičam paredzētas arī tikšanās ar ASV dzīvojošajiem tautiešiem Ņujorkā un Bostonā.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI