DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. augustā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Viļņā notiks ASV–Baltijas valstu aizsardzības industrijas diena 

Pirmdien, 28. augustā, Lietuvas galvaspilsētā Viļņā norisināsies ASV un Baltijas valstu aizsardzības industrijas dienas pasākums, pulcējot plašu ekspertu un nozares pārstāvju loku. 

Pasākumā ASV Aizsardzības departaments informēs par Ārzemju salīdzinošās testēšanas programmas (Foreign Comparative Testing Program) iespējām, kā ietvaros  ārzemju tehnoloģiju uzņēmumi var saņemt atbalstu savu produktu tālākai attīstībai, vienlaikus nosedzot ASV spēju iztrūkumus. Papildus tam, norisināsies paneļdiskusija “Kā veikt biznesu ar Aizsardzības departamentu (Doing Business with DoD)”, lai apspriestu sadarbības veidošanas principus aizsardzības jomā ar ASV valdību.  

Būs iespējams aplūkot arī pārstāvēto uzņēmumu izstādi. No Latvijas industrijas pasākumā piedalīsies vairāk nekā 20 dalībnieku. 

Latvija ir viena no 28 valstīm, kurai ar ASV ir noslēgts Abpusējais aizsardzības iepirkuma līgums (Reciprocal defence procurement – RDP agreement), kas paredz valstīm abpusēji sniegt noteiktas priekšrocības saskaņā ar to nacionālo likumdošanu. Šis līgums nodrošina ietvaru komunikācijai starp iesaistītajām valstīm par tirgus pieejamību un iepirkuma procedūrām, tajā skaitā atvieglojot informācijas apmaiņu par saistīto likumdošanu, regulām un administratīvajām procedūrām iepirkumu veikšanā, kā arī uzlabo tirgus piekļuvi kopumā. 

ASV-Baltijas valstu aizsardzības industrijas diena ir kļuvusi par ikgadēju notikumu. Iepriekšējo reizi šāds pasākums norisinājās 2022. gada 26. oktobrī Rīgā. 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI