DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūnijā, 2023
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Saeimas priekšsēdētāja biedri ar Eiropas Savienības Kosmosa programmas aģentūras izpilddirektoru pārrunā Latvijas iespējas kosmosa tehnoloģiju pielietošanas jomās

Saeimas priekšsēdētāja biedri Zanda Kalniņa-Lukaševica un Jānis Grasbergs ceturtdien, 29.jūnijā, tikās ar Eiropas Savienības Kosmosa programmas aģentūras izpilddirektoru Rodrigu da Koštu (Rodrigo da Costa), lai pārrunātu Latvijas uzņēmumu un pētnieku sadarbības iespējas ar aģentūru.

Zanda Kalniņa-Lukaševica atzīmēja, ka mēs lepojamies ar saviem daudzsološajiem uzņēmumiem, kas iesaistās starptautiskās kosmosa misijās ar to izstrādātajām tehnoloģijām, jo īpaši ar precīzām laika mērīšanas iekārtām un degvielas uzpildes sistēmām. Latvija turpina strādāt pie tā, lai pilnveidotu kosmosa nozarē nepieciešamās prasmes un zināšanas, pauda Saeimas priekšsēdētāja biedre.

J.Grasbergs novērtēja kosmosa tehnoloģiju iespēju pielietošanu dažādās nozarēs, tostarp lauksaimniecības zemju apsekošanā. Pateicoties šīm tehnoloģijām ir iespējams efektīvāk izmantot pieejamos resursus, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja biedrs.

Aģentūras izpilddirektors Rodrigu da Košta aicināja Latvijas pētniekus un uzņēmumus aktīvi piedalīties aģentūras izsludinātajos konkursos, tādējādi aizvien vairāk nodrošinot Latvijas un aģentūras sadarbības veicināšanu.

Klātesošajiem spriežot par Latvijas kapacitāti kosmosa nozarē, izcelta tika infrastruktūra, tehnoloģijas, kosmosa datu lietojumi un zinātne, tostarp izglītība un pētniecība.

Sarunā ar Eiropas Savienības Kosmosa programmas aģentūras izpilddirektoru piedalījās arī ekonomikas ministres padomniece inovāciju un digitalizācijas jautājumos Ieva Siliņa un Izglītības un zinātnes ministrijas Augstākās izglītības, zinātnes un inovāciju departamenta direktors Dmitrijs Stepanovs.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI