DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
21. maijā, 2021
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Uzņēmēji ziedo topošajai Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcijai

Publicēts pirms 3 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Okupācijas muzeja jaunās pastāvīgās ekspozīcijas tapšanu atbalstījuši desmit Latvijā strādājoši uzņēmumi, kas ekspozīcijas izveidei dāvinājuši nepieciešamos materiālus, kā arī daļu no sniegto pakalpojumu izmaksām apņēmušies segt no savu uzņēmumu līdzekļiem. Kopējā atbalsta summa ir vairāk nekā 60 000 EUR. 

Jaunās Latvijas Okupācijas muzeja ekspozīcijas mākslinieciskās koncepcijas autori un īstenotāji ir dizaina birojs H2E. Sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju, H2E pusotra gada laikā ir izstrādājis jaunās ekspozīcijas dizainu. Līdzekļus šīs ekspozīcijas izveidei un telpu iekārtošanai muzejs vācis jau vairāk nekā desmit gadus. Pirmais mērķa ziedojums tikai saņemts 2004. gada maijā, bet šobrīd ziedotāju skaits sasniedzis jau 1600. Pateicoties dizaina biroja H2E iniciatīvai pēdējā gada laikā atbalstītāju lokam pievienojušies arī Latvijā strādājoši uzņēmumi: interjera salons “Krassky”, interaktīvo tehnoloģiju un audio vizuālo risinājumu uzņēmums “REVERIE Trading Group”, stikla apstrādes uzņēmums “GroGlass”, mēbeļu materiālu tirgotājs “DECORIGA”, bērza pārstrādes uzņēmums “Krauss”, globālais līderis attēlveidošanas tehnoloģiju jomā “Epson Europe B.V.”, saplākšņa pārstrādes uzņēmums ”Troja”, lokšņu metāla apstrādes tehnoloģiju uzņēmums “CLT Profi”, krāsu ražotājs “Tikkurilla” un dizaina birojs “H2E”.

Ekspozīcijas izbūve pārbūvētajā un paplašinātajā muzeja ēkā Latviešu strēlnieku laukumā 1 sāksies šovasar, pēc tam, kad ēka būs nodota ekspluatācijā. Ēkas renovāciju un paplašināšanu finansē Latvijas valdība. 

Latvijas Okupācijas muzejs ir privāts muzejs, kuru pārrauga sabiedriskā labuma organizācija - Latvijas Okupācijas muzeja biedrība. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI