DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
26. jūnijā, 2017
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Nedēļas nogalē Radio Naba raidīs no festivāla “Lampa”

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
Latvijas Radio 6 – Latvijas Universitātes Radio NABA šajā nedēļas nogalē raidīs tiešraidē no sarunu festivāla “Lampa”, Cēsīs. Ēterā un festivāla norises vietā divu dienu garumā būs dzirdamas sarunas par zinātnes, izglītības un kultūras nozīmi sociāli aktīvas sabiedrības veidošanā, piedāvājot gan skaņu eksperimentus, gan satīru, gan izzinošas sarunas.

Radio NABA šajā tiešraidē tiks jauktas metodes, vārdi pārvērtīsies skaņās un skaņas vārdos. Divas dienas - 30. jūnijā un 1. Jūlijā – būs dzirdamas sarunas ar zinātniekiem, pētniekiem, māksliniekiem, studentiem, politiķiem, uzņēmējiem, festivāla dalībniekiem un organizatoriem.

Radio NABA telts "Pagriez pasauli!" festivāla ietvaros tiks veidota kā aktīva skaņu laboratorija, kurā varēs iesaistīties arī ikviens interesents. Piektdienas pēcpusdienā Roberts Gobziņš un Mixmaster Raitis meistardarbnīcā praktiski iepazīstinās ar skaņu pasauli un skaņas dažādajiem spēka veidiem, izmantojot lenšu magnetofonus un dažādus lauka ierakstus. Aicinot sabiedrību domāt plašāk, kā papildinājums diskusijām ēterā norisināsies festivāla sarunu un notikumu iedvesmotas performatīvas etīdes. Savukārt, sestdien būs dzirdamas izzinošas, studentiskas un izklaidējošas sarunas par tehnoloģijām, augstākās izglītības sistēmu, zinātni, mākslu un kultūru, kas iegriež pasauli. Būs audiāla tikšanās ar Latvijas Universitātes rektoru prof. Indriķi Muižnieku, LU Studentu padomes pārstāvjiem, zinātniekiem un pētniekiem.

Festivāla "Lampa" direktore Ieva Morica par šā gada festivālu saka: "Sarunu festivāla "Lampa" "ēdienkarte" šogad piedāvās pilnu garšu buķeti – no karstām pašmāju valstsvīru debatēm līdz sarunām ar skandināvu kulta politiķiem, no uzņēmēju grēksūdzes līdz policijas aizturēšanai klātienē, no Cēsu nepilngadīgo kolonijas, no mākslinieciskas performances par Latviju 2068.gadā līdz unikālai pirmizrādei par latviešu un krievu attiecībām. Ja pirms trim gadiem sākām ar bagātīgu 50 notikumu programmu, tad šogad sarunu festivāls Lampa pārspēj pats sevi. Tie būs vairāk nekā 200 pasākumi, kas atmosfēras ziņā salīdzināmi ar jaudīgu rokfestivālu, bet satura ziņā ar vēl nepieredzētu konferenci. Politiķi, uzņēmēji, žurnālisti un lēmumu pieņēmēji, rakstnieki, reperi, mākslinieki, filozofi un pat garīdznieki".

Sajūtas un enerģija, kas valdīs šajā festivālā tiks atspoguļotas arī Radio NABA ēterā.

Latvijas Radio 6 – Latvijas Universitātes Radio NABA ir atvērts medijs, kas atspoguļo kultūras, urbāni inteliģentās vides un alternatīvā dzīvesveida procesus un norises kvalitatīvā, dzīvā un dinamiskā veidā.  NABA ir radio cilvēkiem, kurus interesē kas vairāk par standarta komercproduktu gan mūzikā, gan informācijā. Dzirdams 95,8 FM, naba.lv un mobilajās lietotnēs, festivāla ietvaros arī Cēsu pils parkā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI