SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
21. maijā, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
7
7

Terorisma finansēšanas preventīvie pasākumi un finanšu sankcijas (5. kārta)

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SATURA RĀDĪTĀJS

Rīcības virziens paredz aktivitātes, kas vērstas uz to, lai valstī teroristiem, teroristu organizācijām un teroristu finansētājiem tiek liegts piesaistīt, pārvietot un izmantot līdzekļus un saviem mērķiem ļaunprātīgi izmantot bezpeļņas organizācijas.

Rekomendācijas

“Moneyval” eksperti norāda uz nepilnībām sankciju tiesiskajā regulējumā, nav pietiekami informēts finanšu sektors, uzņēmēji un plašāka sabiedrība par riskiem, kas saistīti ar sankciju pārkāpšanu vai apiešanu. Latvijai ir jāpārskata tiesiskais regulējums mērķtiecīgo finanšu sankciju jomā un jāpiešķir atbilstoši līdzekļi proliferācijas finansēšanas un terorisma finansēšanas mērķtiecīgo finanšu sankciju jomas atbilstības uzraudzībai.

Uzdevumi

Lai novērstu konstatētos trūkumus, tiks pārskatītas nepilnības tiesiskajā regulējumā. Tiks vairota izpratne par aktuālajām izmaiņām tiesiskajā regulējumā gan konkrētām mērķa grupām, gan plašākai sabiedrībai.

Galvenie sasniedzamie mērķi

Progresa novērtējuma rezultāti

[PDF] 10. rīcības virziens - preventīvie pasākumi un finanšu sankcijas

Iesaistītās institūcijas

Atbildīgā institūcija: Iekšlietu ministrija sadarbībā ar Ārlietu ministriju

Līdzatbildīgās institūcijas: Valsts drošības dienests; Finanšu izlūkošanas dienests; Finanšu un kapitāla tirgus komisija; Tieslietu ministrija; Valsts ieņēmumu dienests; Patērētāju tiesību aizsardzības centrs; Latvijas Banka; Izložu un azartspēļu uzraudzības inspekcija; Latvijas Zvērinātu advokātu padome; Latvijas Zvērinātu notāru padome; Latvijas Zvērinātu revidentu asociācija; Nacionālā kultūras mantojuma pārvalde; Iepirkumu uzraudzības birojs

Tiesību akti

Noderīgas saites

Publikācijas

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI