SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
21. maijā, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Skaidrojums
7
7

Terorisma finansēšanas izmeklēšana un kriminālvajāšana (5. kārta)

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

SATURA RĀDĪTĀJS

Rīcības virziens paredz aktivitātes, kas vērstas uz to, lai valstī tiek izmeklētas terorisma finansēšanas lietas un lai personas, kas finansē terorismu, tiek sauktas pie atbildības un tām piemēro efektīvas, samērīgas un preventīvas sankcijas.

Rekomendācijas

“Moneyval” eksperti norāda, ka bankas nespēj identificēt sarežģītas terorisma finansēšanas shēmas, kad līdzekļi sankcionētajai personai pieder netieši.

Uzdevumi

Lai novērstu konstatētos trūkumus, tiks izstrādāts atsevišķs ziņojums par terorisma finansēšanas un proliferācijas finansēšana nacionālajiem riskiem. Balstoties uz ziņojumu, tiks veidota terorisma finansēšanas un proliferācijas finansēšanas novēršanas stratēģija. Valsts drošības dienests un Finanšu izlūkošanas dienests nodrošinās apmācības un uzraudzības vadlīnijas, kā arī sagatavos informatīvo materiālu un sniegs informāciju likuma subjektiem. Tiks izstrādāts nevalstisko organizāciju sektora risku novērtējums un definētas paaugstināta terorisma finansēšanas riska grupas.

Galvenie sasniedzamie mērķi

  • Pieejams aktuāls nacionāla līmeņa noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas risku izvērtējums un terorisma finansēšanas risku izvērtējums.
  • Iesaistītajās institūcijās paaugstināta izpratne par aktuālajiem jautājumiem saistībā ar terorisma finansēšanu.

Progresa novērtējuma rezultāti

[PDF] 9. rīcības virziens - terorisma finansēšanas izmeklēšana un kriminālvajāšana

Iesaistītās institūcijas

Atbildīgā institūcija: Iekšlietu ministrija

Līdzatbildīgās institūcijas: Valsts drošības dienests; Finanšu izlūkošanas dienests; Ģenerālprokuratūra; Pretterorisma centra ekspertu konsultatīvā padome; Valsts policija; Valsts ieņēmumu dienests; Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs; Valsts robežsardze; Iekšlietu ministrijas Iekšējās drošības birojs; Finanšu un kapitāla tirgus komisija; Likuma subjekti; Finanšu ministrija

Tiesību akti

Noderīgas saites

Publikācijas

Labs saturs
7
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI