SKAIDROJUMI
>
Zini savas tiesības un iespējas!
TĒMAS
12. oktobrī, 2018
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Stājas spēkā
TĒMA: Ekonomika
4
4

Vairāk nekā 25 miljoni eiro ražošanas telpu attīstībai

Stājas spēkā 12.10.2018.
Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Freepik

Piektdien, 12. oktobrī, spēkā stājas Ministru kabineta noteikumi, kas paredz atbalstu ražošanas telpu attīstībai apstrādes rūpniecības un informācijas un komunikācijas tehnoloģiju uzņēmumiem 25,4 miljonu eiro apmērā.

Atšķirībā no pasākuma pirmajā atlases kārtā īstenotajiem projektiem otrā kārta paredz atbalstu ne tikai apstrādes rūpniecības komersantiem, bet arī viedās specializācijas jomu (RIS3) pārstāvošo nozaru atbalstu, precīzāk, atbalstu informācijas un komunikācijas tehnoloģiju nozarei (IKT). Atbalsta programmas mērķis ir veicināt komersantu, kas darbojas šajās tautsaimniecības nozarēs, paplašināšanos un jaunu komersantu veidošanos, atbalstot ražošanas ēku izveidi reģionos, skaidro Ekonomikas ministrija.

Programmas projektu pieteikumu otrās kārtas kopējais finansējums ir 25,4 miljoni eiro, nodrošinot nodarbinātības pieaugumu par 480 darbvietām. Projektu iesniegumu pieņemšanu Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā plānots uzsākt līdz šā gada beigām.

Komersanti, tai skaitā pašvaldību kapitālsabiedrības, kā arī nodibinājumi un ostu pārvaldes varēs saņemt atbalstu ražošanas ēku būvniecībai, pārbūvei vai atjaunošanai apstrādes rūpniecības un IKT nozares komersantu vajadzībām.

Atbalsts būs pieejams visos plānošanas reģionos – Rīgas (izņemot Rīgu), Vidzemes, Zemgales, Latgales un Kurzemes reģionā, katram paredzot 5 088 784,40 eiro finansējumu.

Nosacījumi paredz – lai varētu saņemt Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējumu:

  1. ražošanas ēkai jābūt ne mazākai par 2000 kvadrātmetriem;
  2. telpas paredzēts izmantot apstrādes rūpniecības nozarē vai IKT produktu un procesu izstrādei.

Savukārt Rīgas reģionam ir noteiktas atsevišķas prasības, lai veicinātu pētniecības un attīstības darbu un atbalstītu augstas pievienotās vērtības nozares mazos un vidējos uzņēmumus. Lai saņemtu finansējumu Rīgas reģionā, projekta īstenotājam būs jānodrošina minimālā platība laboratorijas telpām attiecīgajā objektā vismaz 1000 m², kā arī noteikts pienākums īstenot klastera pakalpojumus objektā esošiem nomniekiem.

Atbalsta programmas pirmajā kārtā tika iesniegti 77 projektu pieteikumi, no kuriem ierobežotā finansējuma dēļ varēja apstiprināt tikai 40.

Labs saturs
4
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI