DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. jūlijā, 2021
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
5
5

Mediju ētikas mēneša noslēguma pasākums

Publicēts pirms 2 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Noslēdzot mediju ētikas mēnesi, kas veltīts mediju veselības tēmai infodēmijas laikā, 23. jūlijā no plkst. 10.00 līdz 13.00 notiks biedrības "Latvijas Mediju ētikas padome" tiešsaistes pasākums “Infodēmijas izaicinājumi. Kā un vai pret to cīnīties?”. Pasākums, kurā piedalīsies dažādi zinoši nozares eksperti, noslēdz mediju ētikas mēnesi, turpinot pētīt it īpaši šī mēneša ietvaros aktuālos jautājumus par mediju darba problemātiku pandēmijas laikā. To iespējams vērot tiešraidē “Latvijas Mediju ētikas padomes” Facebook kontā pasākumu sadaļā, kā arī šeit – LV portālā.

“Mediju ētikas mēneša atklāšanas pasākumā iepazināmies ar infodēmijas problemātiku, aplūkojot gan mediju, gan auditorijas atbildību, savukārt noslēguma pasākumā, turpinot mediju darba izaicinājumu aplūkošanu, ieskatīsimies arī starptautiskajā pieredzē kontekstā ar notikumiem Latvijā. Tiešsaistes pasākums būs īpaši aktuāls mediju īpašniekiem un žurnālistiem, pētniekiem, NVO un valsts institūciju pārstāvjiem, kā arī studentiem un topošajiem profesionāļiem,” norāda “Latvijas Mediju ētikas padomes” valdes priekšsēdētājs Jānis Lielpēteris.

“Latvijas Mediju ētikas padomes” organizētā pasākuma atklāšanā paredzētas Latvijas Valsts prezidenta Egila Levita un Kultūras ministra Naura Puntuļa video uzrunas, kā arī biedrības valdes priekšsēdētāja Jāņa Lielpētera uzruna. Pasākuma turpinājumā gaidāmas Andas Rožukalnes, Rīgas Stradiņa universitātes asociētās profesores, Komunikācijas fakultātes dekānes, Komunikācijas studiju katedras vadītājas, bakalaura studiju programmas "Žurnālistika" vadītājas un mediju pētnieces, un Kārļa Dagiļa, Latvijas Radio Ziņu dienesta galvenā redaktora, žurnālista, mediju pasniedzēja un pētnieka, izpētes prezentācijas par mediju darba izaicinājumiem un risinājumiem pandēmijas laikā, kā arī starptautisko pieredzi Latvijas kontekstā. Savukārt pasākuma otrajā daļā gaidāma diskusija “Vai pastāv vakcīna pret infodēmiju un vai tā ir nozīmīga mediju un auditorijas veselībai?”, kurā nozares profesionāļu centīsies atbildēt uz jautājumu - vai sabiedrībai un medijiem ir jārod risinājumi esošai situācijai, vai jāļauj situācijai ritēt savu gaitu, pielāgojoties “jaunajam normālajam”?

Mediju ētikas mēnesis pirmo reizi ir piesaistījis mediju ētikas un Latvijas mediju vides interesentu uzmanību arī starptautiskajā vidē, tādēļ tiks nodrošināts pasākuma tiešraides sinhronais tulkojums angļu valodā. Aicinām ikvienu interesentu pieslēgties tiešsaistes pasākumam un sekot līdzi aktualitātēm un citiem gaidāmajiem pasākumiem biedrības Facebook kontā!

Mediju ētikas mēneša noslēguma pasākuma “Infodēmijas izaicinājumi. Kā un vai pret to cīnīties?” programmā paredzēts:

10.00 - 10.15 Pasākuma atklāšana un moderatora Mārtiņa Dauguļa ievadvārdi, “Latvijas Mediju ētikas padomes” valdes priekšsēdētāja Jāņa Lielpētera uzruna;

10.15 - 10.50 Andas Rožukalnes veiktās izpētes “Mediju darba izaicinājumi un risinājumi pandēmijas laikā” prezentācija;

10.50 - 11.25 Kārļa Dagiļa veiktās izpētes “Mediju darbs infodēmijas laikā: starptautiskā pieredze Latvijas kontekstā” prezentācija;

11.40 - 12.50 Diskusija “Vai pastāv vakcīna pret infodēmiju un vai tā ir nozīmīga mediju un auditorijas veselībai?”. Diskusijā piedalās žurnāla “Klubs” galvenais redaktors Aivars Pastalnieks, Solvita Denisa-Liepniece, Vidzemes Augstskolas docente un Sociālo, ekonomisko un humanitāro pētījumu institūta HESPI pētniece, mediju eksperte Gunta Līdaka un Juris Mendziņš, ziņu aģentūras LETA vadītājs.

12.50 - 13.00 Pasākuma noslēgums.

Par Latvijas Mediju ētikas padomi

Biedrība "Latvijas Mediju ētikas padome" dibināta 2018. gadā, apvienojoties kopumā 15 mediju nozares asociācijām un uzņēmumiem. Šobrīd biedrībā ir 33 biedri, pārstāvot visu formu un žanru medijus, mediju asociācijas un organizācijas, kas darbojas mediju jomas pētniecībā. Biedrības valdes priekšsēdētājs ir Jānis Lielpēteris. Sūdzības Mediju ētikas padome izskata deviņu cilvēku sastāvā. 

Papildu informācija: www.lmepadome.lv.

Informācija par Mediju ētikas padomes darbu sagatavota ar Kultūras ministrijas finansiālu atbalstu līdzdarbības līguma par valsts pārvaldes uzdevuma – sabiedrības kritiskās domāšanas stiprināšana attiecībā uz mediju saturu un mediju atbildīguma veicināšana – veikšanu ietvaros

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI