NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
24. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Ekonomika
1
1

Brīvdienās ierobežos tirdzniecības centru darbību

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Freepik

Lai mazinātu koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatīšanos, ārkārtējās situācijas laikā nedēļas nogalēs slēgs tirdzniecības centrus, izņemot pārtikas veikalus, aptiekas un būvniecības veikalus.

24. martā Ministru kabinets apstiprināja grozījumus MK rīkojumā Nr. 103 "Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu". Rīkojuma konsolidētā versija ir pieejama Likumi.lv, tāpat kā citi ar Covid-19 krīzi saistītie valdības pieņemtie normatīvie akti sadaļā "Covid-19". 

Turpmāk nedarbosies sporta zāles un sestdienās un svētdienās visā Latvijā tiks slēgti tirdzniecības centri. Izņēmums ir aptiekas, dzīvnieku barības veikali un veterinārās aptiekas. Netiks aizvērti arī dārzkopības un būvniecības veikali, optikas un higiēnas preču veikali un pārtikas veikali.

Kā preses konferencē šodien skaidroja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, šāds lēmums par tirdzniecības ierobežošanu pieņemts, lai mazinātu cilvēku pulcēšanos un tādējādi mazinātu slimības izplatības iespēju.

Jau ziņots ņemot vērā šībrīža situāciju valstī un pieaugošo saslimšanu skaitu un rūpējoties par savu darbinieku un valsts iedzīvotāju veselību un drošību, atsevišķi sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumi, piemēram, Lido”, jau ir pieņēmuši lēmumu uz laiku apturēt visu restorānu un veikalu darbību.

Šodien kompānija Lage” paziņoja par grupas restorānu Gan Bei”, D’Arte”, Thali” slēgšanu un klientu apkalpošanu tikai ar tiešsaistes pasūtījumiem un attālinātām piegādēm.

No 18. marta uz laiku ir slēgti visi Samsung Electronics Baltics” veikali tirdzniecības centros Latvijā. Uzņēmums aicina klientus izmantot interneta veikalu.

Daudzi citi uzņēmumu veikali un pakalpojumu sniegšanas vietas ir pieņēmušas lēmumu saīsināt darba laiku.

Kā zināms, Saeima 13. martā ārkārtas sēdē apstiprināja valdības rīkojumu Nr. 103 “Par ārkārtējās situācijas izsludināšanu”. Lēmums paredz līdz 14. aprīlim izsludināt visā valstī ārkārtējo situāciju ar mērķi ierobežot Covid-19 izplatību.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI