NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
23. martā, 2020
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Ziņa
TĒMA: Noziedzība
6
6

Aicina saglabāt modrību cīņā pret naudas atmazgāšanu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: Edijs Pālens, LETA

Finanšu izlūkošanas dienests (FID) aicina finanšu iestādes un citus Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma subjektus arī valstī izsludinātā ārkārtējā stāvokļa apstākļos saglabāt modrību un informēt par aizdomīgiem darījumiem saistībā ar noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizāciju, terorisma un proliferācijas finansēšanu, kā arī līdzīgiem noziedzīgiem nodarījumiem.

FID informē – ievērojot pasākumus koronavīrusa Covid-19 izplatības mazināšanai un ierobežošanai, dienests turpina kontrolēt aizdomīgus finanšu darījumus, veicot savus uzdevumus noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas, terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanā.

Dienests pieļauj, ka izmaiņas klientu apkalpošanas kārtībā finanšu institūcijās, kā arī vairākās citās jomās var mudināt noziedzniekus izmantot šo situāciju ļaunprātīgiem mērķiem.

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un rūpējoties par savu un apkārtējo personu veselību un drošību, FID no šī gada 13. marta līdz 14. aprīlim pārtraucis apmeklētāju pieņemšanu klātienē. Iedzīvotāji aicināti sazināties ar FID elektroniski, sūtot e-pastu uz fid@fid.gov.lv.

Minētajā laikā FID nenotiks arī iepriekš plānotie semināri un dažāda veida plašākā lokā plānotās sanāksmes un tikšanās u. c. publiskās aktivitātes. Par aktuālo informāciju saistībā ar FID kompetences jautājumiem informācija būs pieejama tīmekļvietnē www.fid.gov.lv un sociālajās platformās: “Facebook”“Twitter” un “LinkedIn”

Dienests norāda – pamatojoties uz Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma 51. un 53. pantu, netiks izskatīti personu iesniegumi, kas skar FID rīkojumus par līdzekļu iesaldēšanu vai jautājumus, kuri nav FID kompetencē.

FID vērš likuma subjektu uzmanību uz to, ka par aizdomīgiem darījumiem ar krāpšanas pazīmēm ir jāinformē Valsts policija, par iespējamiem noziedzīgiem nodarījumiem nodokļu jomā – Valsts ieņēmumu dienests, bet par starptautisko un nacionālo sankciju pārkāpšanu – Valsts drošības dienests.

FID atgādina: ja personai ir zināms, ka tiek gatavots vai izdarīts smags vai sevišķi smags noziegums, bet viņa par to neziņo, tad arī šī neziņošana ir noziedzīgs nodarījums.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI