NORISES
>
Notikumi, problēmas, aktuālas tēmas
TĒMAS
16. septembrī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes

Uzņēmējus ēno 99 ierēdņi no 30 valsts pārvaldes iestādēm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

FOTO: EM infografika

Pirmdien, 16. septembrī iniciatīvas “Ierēdnis ēno uzņēmēju” laikā 35 uzņēmumu ikdienas darbu iepazīst 99 ierēdņi no 30 valsts pārvaldes iestādēm, ziņo Ekonomikas ministrija.

Iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju” Latvijā tiek organizēta pirmo reizi. Tās mērķis ir tiesību aktu izstrādātājam, kā arī īstenotājam novērtēt sevis un savas iestādes radītā regulējuma darbību no lietotāja skatpunkta. Iniciatīvas kontekstā ar ierēdni saprotams jebkurš valsts pārvaldes darbinieks (ne tikai amatpersona).

Pasākuma “Ierēdnis ēno uzņēmēju” laikā uzņēmējs var saņemt valsts iestādes pārstāvja jeb ierēdņa konsultāciju, kā arī saņemt atgriezenisko saiti par problēmas risinājumu. Tāpat uzņēmējs var rosināt nepieciešamos uzlabojumus regulējumā, tādējādi iesaistoties Latvijas un arī Eiropas Savienības tiesību aktu izstrādes un pilnveidošanas procesā.

Savukārt ierēdņiem iniciatīvas laikā ir iespēja novērtēt radītā regulējuma darbību no lietotāja skatpunkta, tādējādi uzlabojot sava darba rezultātu. Vienlaikus tā ir iespēja gūt jaunu pieredzi, paplašināt savu redzesloku, “iekāpt uzņēmēja kurpēs” un novērtēt, kā attiecīgais regulējums tiek piemērots praksē un ko nepieciešams pilnveidot turpmākajā darbā.

Kā zināms, iniciatīvas prototips tika izstrādāts Valsts kancelejas izveidotajā valsts pārvaldes inovācijas laboratorijā #GovLabLatviaIniciatīvu organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameru, Latvijas Darba devēju konfederāciju un sabiedriskā labuma organizāciju “Junior Achievement Latvia”. Plašāka informācija par iniciatīvu pieejama vietnē https://ierednieno.org/. Plānots, ka iniciatīva “Ierēdnis ēno uzņēmēju” kļūs par ikgadēju tradīciju – platformu sadarbības stiprināšanai starp valsts pārvaldi un uzņēmējiem.

“Es atzinīgi vērtēju uzņēmēju atsaucību, drosmi un uzdrīkstēšanos – 35 uzņēmumu interese un gatavība parādīt sava darba ikdienu ierēdņiem ir teicams rezultāts! Tikai kopā mēs varam izveidot tādu biznesa vidi Latvijā, kas sekmētu arvien jaunu uzņēmumu veidošanos un paplašināšanos,” uzsver ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI